Φωτοβολταϊκά πάρκα 17MW από Schott Solar-Environ

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Schott Solar έχει αναπτύξει έντονη παρουσία στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με την εταιρεία Environ κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 17 megawatt.

Κορυφαίες Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν το σύνολο των έργων. Πάρκα ισχύος 10 megawatt σε σύνολο έχουν ήδη συνδεθεί με τo δίκτυο, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ήδη σε φάση κατασκευής.

Τα έργα αυτά επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αποδοχή της τεχνολογίας της Schott Solar και την τεχνογνωσία της συνεργαζόμενης μαζί της Environ, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες EPC στην Ελλάδα.

“Χάρη στην πολυετή εμπειρία της Environ στην κατασκευή έργων όλα τα έργα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες”, σημειώνει ο κος. Burkhard Söhngen, Αντιπρόεδρος της Schott Solar Power Projects.

“Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας ακόμα περισσότερο στο μέλλον”, προσθέτει ο κος. Αλέξανδρος Ξυλούρης, Διευθυντής Οικονομικών της Environ, σχολιάζοντας τη σύμπραξη με μια γερμανική εταιρεία που έχει τόσο μεγάλη παράδοση. “Στόχος της Environ είναι να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της Ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών, και στη Schott Solar έχουμε βρει τον ιδανικό συνεργάτη”, προσθέτει.

Τα πέντε πάρκα, ιδιοκτησίας του Ομίλου Καράτζη (Καράτζης Α.Ε.), που αποτελούνται από περίπου 35,000 φωτοβολταϊκά πλαίσια και έχουν συνολική ισχύ 8 megawatt, είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα έργα που η Environ έχει ήδη ολοκληρώσει με την τεχνολογία της Schott Solar.

Ο Όμιλος Καράτζη από το Ηράκλειο κατασκευάζει προϊόντα διχτυών για την παραγωγή, την γεωργία και τον φυτοκομικό τομέα, αλλά και δομικά υλικά, και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του τουρισμού. Ένα ακόμα πάρκο ισχύος 5.5 megawatt βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή, επίσης ιδιοκτησίας του Ομίλου Καράτζη.

Ο Όμιλος Schott, που εδρεύει στο Mainz της Γερμανίας, άνοιξε ένα γραφείο πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2010, και έχει κατορθώσει να επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο συνεργατών του σε Ελλάδα και Κύπρο.

“Η εμπειρία και το know-how της Schott, σε συνδυασμό με τη γερμανική τεχνογνωσία και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της, αποδεικνύονται κυρίαρχα πλεονέκτηματα για τους πελάτες μας”, εξηγεί ο κος. Δάρειος Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Schott Ελλάδος και Κύπρου.

Σχόλια