Μέσα Μεταφοράς: στάσεις εργασίας σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ στις 28/3

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουνοι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή στο Μετρό, το Tραμ και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ).

ΟΙ εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής: «Η Διοίκηση επιχειρεί να καταργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο που περιβάλλει τους εργαζόμενους στην Αστική Σταθερή Τροχιά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαξιώσει και να υποβαθμίσει εκτός από τους υπαλλήλους και το παραγόμενο συγκοινωνιακό προϊόν. Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο καθεστώς «Μαντέλη», δείχνει τη νοοτροπία με την οποία αντιλαμβάνονται τον εκσυγχρονισμό των Φορέων, γεγονός το οποίο μας βρίσκει αντίθετους.

»Η μείωση του μεταφορικού έργου, η αύξηση του εισιτηρίου, η εισιτηριοδιαφυγή, οι μετατάξεις, οι απολύσεις, δεν παραπέμπουν σε αναδιάρθρωση των Εταιρειών προς όφελος του πολίτη.

»Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πραγματοποιούμε αύριο [Τετάρτη] 28/03/2012, προειδοποιητική 4ωρη Στάση Εργασίας από τις 11:00 – 15:00, με θέμα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Σχόλια