Ενέργεια: επίσκεψη Παπακωνσταντίνου σε Ελβετία – Φινλανδία

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην Ελβετία βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Φινλανδία.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη Βέρνη, θα συναντήσει την Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελβετίας, Doris Leuthard, με την οποία θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας. Επιπλέον, θα επισκεφθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών. Στόχος είναι να προωθηθεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλοποίηση επενδύσεων.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, στο Ελσίνκι, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας, Jyrki Katainen, την Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος της Φιλανδίας, Jutta Urpilainen, και τον Υπουργό επί Οικονομικών Θεμάτων με αρμοδιότητα την Ενέργεια, Juri Häkämies.

Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Μείζονα Επιτροπή του Φιλανδικού Κοινοβουλίου, όπου θα παρουσίασει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Η επίσκεψη στην Φιλανδία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ενημέρωσης επιλεγμένων κρατών της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, την οποία συντονίζει το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

econews

Σχόλια