Χωρίς Μεσάζοντες: δίκτυο για προϊόντα από τον παραγωγό απ’ευθείας στον καταναλωτή

10
149

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το κοινωνικό δίκτυο «Χωρίς Μεσάζοντες» γνωστοποιεί την έναρξη λειτουργίας του στον σύνδεσμο www.xoris.gr.

Το κοινωνικό δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες, δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012, έχοντας τις ρίζες του στην ιδέα αρκετών συμπολιτών μας, να να προβούν στην πώληση προϊόντων, απ” ευθείας από τον παραγωγό, στον καταναλωτή, αποφεύγοντας έτσι τους μεσάζοντες μεγαλεμπόρους και τα υπερβολικά, και χωρίς λόγο κόστη.

Τα μέλη της κοινότητας στοχεύουν να δώσουμε σε όλους τους παραγωγούς την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους, άμεσα, ανέξοδα και απ” ευθείας στον καταναλωτή, που με την σειρά του θα λαμβάνει προϊόντα Ελληνικά, αρίστης ποιότητας, και πάντα σε τιμές πολύ φθηνότερες από ότι στην αγορά, ξέροντας πλέον οτι αγοράζει απ” ευθείας από τον παραγωγό.

Οι βασικοί στόχοι του δικτύου είναι οι εξής:

* Να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς να προωθήσουν τα αρίστης ποιότητας εγχώρια προϊόντα τους, τα οποία τα τελευταία χρόνια, αντικαθίστανται με αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας προϊόντα εισαγωγής, σε κατά πολύ υψηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα τα Ελληνικά προϊόντα να μένουν αδιάθετα και να σαπίζουν στα χωράφια.

* Να βοηθήσει τον Έλληνα καταναλωτή, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, να βρει προϊόντα αγνά, προϊόντα που συνήθως ούτε καν υπάρχουν στα σουπερ μαρκετς, πάντα Ελληνικά και το βασικότερο, σε τιμές χονδρικής.

* Να γνωριστούν μεταξύ μας, παραγωγοί και καταναλωτές, δημιουργώντας έναν δεσμό φιλίας, και μέσω αυτού οι αγορές να γίνονται χωρίς άγχος, πάντα στην ώρα τους και το βασικότερο, υγιεινά και με ασφάλεια.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τους Κανόνες Χρήσης της κοινότητας αλλά πολύ περισσότερο στον Οδηγό Ασφαλής Αγοράς.

10 Σχόλια

  1. Μπράβο παιδιά συνεχίστε αυτό που κάνετε μόνο έτσι πάμε μπροστά.Και φθηνά τσιγάρα από έλληνες παραγωγούς θέλουμε,λάδι και καφέ

  2. διαθετω καθετη μοναδα παραγωγης σφαγειο επεξεργασειας τυποποιησεις διαθεσεις χοιρινων και αλλων κρεατων τα διαθετω εδω και ενα χρονο απευθειας στους καταναλωτες.

  3. για εξαιρετικο παρθενο ελαιολαδο χαλκιδικης πιστοποιημενο και αριστες ποικιλιες ελιων 2310650333/6947567849/6947589108 κ. ΖΩΤΟΥ

  4. ευχαριστώ όλους εκείνους που βοηθούν με την δουλεία τους και την κοινωνική προσφορα να παεί ο τόπος μας μπροστα.

  5. Καλησπέρα σε όλους.
    Συνεισφέροντας στην κρίση δημιουργήσαμε έναν ιστόχωρο ,τον http://www.xorismesazontes.gr για την καταγραφή παραγωγών χωρίς απολύτως καμια χρέωση για τον παραγωγό….Ας βοηθήσουμε στην προώθηση αυτής της μη-κερδοσκοπικής προσπάθειας

Comments are closed.