Ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως – «Ευρωπαϊκή διάκριση» για το έργο

3
237

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το έργο της ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως επιλέχθηκε από την Επιτροπή των Περιφερειών ως μια από τις έξι πιο καινοτόμες δράσεις στην ΕΕ στο πλαίσιο της ενότητας «Όμορφες Πόλεις». Η παρουσίαση του έργου έγινε στην 5η Συνδιάσκεψη Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Κοπεγχάγη.

Η έκθεση της Επιτροπής των Περιφερειών στοχεύει στην προβολή των βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας, της καινοτομίας, της ενεργειακής απόδοσης, των μεταφορών, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προώθησης της απασχόλησης.

Η ανάπλαση του πάρκου αποτελεί μια από τις πιο καινοτόμες δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη αστικών περιοχών. Η χρήση ψυχρών υλικών στους πεζοδρόμους και νέων τεχνολογιών άρδευσης δημιουργούν ένα καταφύγιο δροσιάς για τους πολίτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επιτυγχάνεται η μείωση της θερμοκρασίας κατά 2 έως τέσσερις βαθμούς κελσίου.

Το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο κοινό στο τέλος Ιουλίου. Η Έκθεση θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2012 στα πλαίσια της ‘’Πράσινης Έβδομαδας» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

econews

3 Σχόλια

 1. Αν ειναι δυνατόν δέν ήξερα ότι ……και τα τσιμεντένια δασικά πάρκα…………παίρνουν διάκριση !!!!!

  Ο κ.ος Κοκκινάκης που εμφανίζεται στα ΜΜΕ … και ως μή αρμόδιος επαγγελματικά ουδόλως οφείλει να εκφράζει την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως.

  Ποία προστασία εκφράζει όλα αυτά τα χρόνια 2007 – 2012 …αφου απο το 2007 συναίνεσε – συμφώνησε – συνηγόρησε – συνταυτίστηκε με την Υλοποίηση των αναπλαστικών αρχικά Μακετοποιημένων οικοδομικών έργων των κ.Τομπάζη – Μπέη.

  Δημόσιο Εργο ΕΣΠΑ…ουδέποτε ολοκληρωθέν και με διασπάθιση κονδυλίων απο τον Κουμπαρά του φορολογούμενου πλέον των 10.000.000 $ευρω.

  Ογκοι Αυθαίρετων οικοδομικών έργων πλέον των επιμετρηθέντων 6.000 κυβ.μ Μπετόν και διαστρώσεων Μαρμαροκυβολιθοτσιμεντοστρώσεων 1/4 της επίσημης έκτασης τα οποία που ακόμη και μέχρι σήμερα εν ετει 2012 που πραγματοποιούνται έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την δασικότητα………πτώση – απώλεια δένδρων λόγω κουφάλων.

  Επιπροσθέτως και λόγω έλλειψη συντηρήσεως…. της αφύλακτης εκτάσεως……μετάλλαξη του δασικού πάρκου σε κωπρόνα και χώρο συνάντησης σεξουαλικών δραστηριοτήτων των δίποδων……….. ανεξαρτήτου φυλής.

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com 2007 – 2012

  http://polmarkarch.wordpress.com

  http://expaganus.wordpress.com

 2. Θεωρείται κουτοφραγκους άμυαλους – άφρωνες – απερίσκεπτους….. τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.?;;;;;;;;; Και καλά θα δώσουν βραβείο για καινοτόμο δράση σε ένα πάρκο που οι αναπλάσεις του ΟΥΔΕΠΟΤΕ εχουν ολοκληρωθεί και που εκρεμεί… με αναβολές.. απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου ΣτΕ περί της ύπαρξης αυθαιρέτων και νομιμότητας των έργων.????;;;;;;;;;;;; Νομίζεται οτι εκεί στις κεντροΕυρωπαικές χώρες…οι Τεχνικές προδιαγραφές και η εκτέλεση των Δημοσίων εργων δέν ειναι πιό αυστηρή?;;;;;;;;;;; έχετε την εντύπωση ότι …υλοποιούν αναπλάσεις αστικών πάρκων μη σεβόμενοι τους απανταχού Νόμους και την Νομοθεσία περι Δικαίου του Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και της χώρας τους?;;. Γνωρίζεται αλλα αντίστοιχα πάρκα να έχουν υλοποιηθεί κατ΄αυτόν τον τρόπο και με τόσες αυθαιρεσίες? Ακόμη και στην ίδια τη χώρα μας στην ίδια πόλη στο Αλσος της Νέας Σμύρνης το έδαφος Δέν Σφραγίστηκε Δέν συμπιέστηκε απο δομικά μη πορώδη υλικά καταστροφικά για την δασικότητα οπως μέχρι στιγμής συνηγόρησαν οι πανεπιστημιακοί – καταστροφικά για τα δένδρα αφου η πλειονότης τους εχει κουφάλες……. Αλλά το πείραμα εξετελέστη……….. όπως εξετελέστη και στο Ιράκ όπου στοχοποιήθηηκε ένας Σαντάμ Χουσείν….για δήθεν ύπαρξη χημικών όπλων!!! έτσι και απο την πρώην Υπερνομαρχία στοχοποιήθηκαν ενα Δικηγορικό Γραφείο και κάτοικοι ειδήμονες ακτιβιστές ότι παρεμποδίζουν με τις Νόμιμες προσφυγές αφου αποκαλύπτουν τις Αυθαιρεσίες και οι οποίοι δρούν 2007 – 2012 ανιδιοτελώς {θαμώνες – κάτοικοι} επι των περιβαλλοντικών αειφορικών βιοκλιματικών θεμάτων δασικών πάρκων και αλσών. ΜΜΕ – Κόμματα..έψαλαν το…ο σιωπων δοκει συναινείν !!!……………………………………Τι το βιώσιμο επετεύχθη αφου οι πανεπιστημιακοί γνωμοδότησαν ότι η πρόσφατη πρόσθετη επιβάρυνση ενταφιασμού της δασικής εκτάσεως με οικοδομικά έργα Μπετόν επιβαρύνει περιβαλλοντικά και αναιρεί το Πεδίον του Αρεως ως πνεύμονα πρασίνου. Το πάρκο μας τους καλοκαιρινούς μήνες συμπεριφέρεται λόγω του όγκου των μαρμαροστρώσεων και Μπετόν σαν…….θερμοφόρα. ………………………………………….Markaras Pol Arch.Eng http://kyameftopedioareos.blogspot.com

  Πηγή: «Στον αέρα» η ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/59549#ixzz25E50pHIc

Comments are closed.