Φωτοβολταϊκά: προτεραιότητα σε 100 "μεγάλες" αιτήσεις του 2007-2008 δίνει η τροπολογία

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατά προτεραιότητα θα μπορέσουν να εξεταστούν οι αιτήσεις για 100 μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το 2007-2008, καθώς δεν είχαν λάβει άδεια παραγωγής, χάρη στην τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ για Πρόγραμμα “Ήλιος” και Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress πρόκειται για φωτοβολταϊκά έργα ισχύος από 1 έως 7 μεγαβάτ που δεν είχαν περιληφθεί στη λίστα εκείνων που πέρασαν από τη ΡΑΕ στη ΔΕΗ για να εξεταστούν κατά προτεραιότητα.

Όταν δε έλαβαν άδεια παραγωγής τα είχαν “προσπεράσει” άλλες αιτήσεις προτεραιότητας όπως εκείνες για φωτοβολταϊκά αγροτών, έργα ειδικού καταλόγου κλπ.

Το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν και υποβλήθηκαν αιτήσεις προς τη ΡΑΕ προ του νόμου 3851/2010, καθυστέρησε η χορήγηση αδειών παραγωγής, με αποτέλεσμα την άδικη μεταχείριση έναντι μεταγενέστερα υποβληθέντων αιτημάτων που απαλλάσσονται της άδειας παραγωγής».

Προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι ανωτέρω επενδύσεις, σύμφωνα με την τροπολογία, είναι η καταβολή των προβλεπόμενων εγγυήσεων ώστε να προχωρήσουν τα έργα για τα οποία υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι.

Σχόλια