Φθηνά τρόφιμα: «κίνημα λαδιού» στην Κρήτη

1
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ρόλο συντονιστή επιδιώκει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) μεταξύ των παραγωγών τυποποιημένου λαδιού και των δήμων, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να μπορούν να προμηθεύονται λάδι απευθείας από ελαιοπαραγωγούς.

Με βάση το σχέδιο που προωθείται, οι δήμοι θα συμπληρώνουν με δική τους ευθύνη τις αιτήσεις των δημοτών οι οποίες στη συνέχεια, θα αποστέλλονται απευθείας στις συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής ελαιολάδου, ώστε να οργανωθεί η εμπορική συναλλαγή.

Πρωτοβουλίες για φθηνά τρόφιμα στη Θεσσαλονίκη

Με δεδομένο το διογκούμενο «κίνημα της πατάτας» αλλά και των χρόνιων σοβαρών και δομικών προβλημάτων που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα από το χωράφι έως το πιάτο του καταναλωτή που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τις υψηλές τιμές των διατροφικών προϊόντων – προϊόντων πρώτης ανάγκης – ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία με στόχο τη διασφάλιση χαμηλότερων τιμών για τον καταναλωτή.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Διοίκηση του Δήμου θα επιδιώξει συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των κινημάτων των καταναλωτών. Στόχος είναι το αποκαλούμενο «κίνημα της πατάτας» να ευοδωθεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης τιμών που συμφέρουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές, τηρώντας ταυτόχρονα συνθήκες ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων, αλλά και αποφεύγοντας ενδεχόμενες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.