Ορειβασία: ο ΕΟΣ Κομοτηνής στο Παπίκιο – Αγωνιστική αναρρίχηση στον Αλμυρό

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

21 ορειβάτες πραγματοποιήθηκε η ανάβαση του ορειβατικού συλλόγου Κομοτηνής στην ψηλότερη κορυφή της Ροδόπης, το Παπίκιο όρος την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το φυλάκιο του Μαχαίρα και συνέχισε κατηφορικά μέχρι το χιονόρρεμα, από όπου και άρχισε η ανάβαση προς την κορυφή. Πρόκειται για μια από τις διαδρομές του νομού με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, εφόσον στην εκκίνηση υπάρχει απώλεια υψομέτρου και έτσι πρέπει να καλυφθεί μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά με έντονες κλίσεις. Στην αρχή της πορείας οι ορειβάτες συνάντησαν ελαφριά συννεφιά, αλλά η μισή διαδρομή με κατεύθυνση την κορυφή έγινε κάτω από τις αχτίδες του ζεστού ανοιξιάτικου ήλιου. Κάποια ανήλια σημεία με πάγο δυσκόλεψαν την ομάδα, ωστόσο η δύσκολη κόψη πριν από την κορυφή, παρόλο που είχε πολύ χιόνι, ήταν απολαυστική με τον ήλιο.

Στην κορυφή ένα πολύ απαλό αεράκι περίμενε την ομάδα, αλλά ο ήλιος αρκούσε για να μην κρυώσουν και να ξεκουραστούν με ένα ελαφρύ σνακ. Μια ομαδική φωτογραφία στην κορυφή και η επιστροφή ξεκίνησε.

Στη διαδρομή για το φυλάκιο οι ορειβάτες συμπλήρωσαν την σηματοδότηση του μονοπατιού και φρόντισαν να βάλουν νέους πασάλους με σήματα, τους οποίους κουβαλούσαν σε όλη τη διαδρομή, σε ένα από τα ξέφωτα, ώστε να είναι εμφανής η είσοδος του μονοπατιού στο δάσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι άσχημη εντύπωση σε όλους έκαναν τα σημάδια, που είχε βάλει σε προγενέστερο χρόνο ο σύλλογος, τα οποία είχαν γίνει στόχος κυνηγών, καθώς και η προσπάθεια από κάποιους να αφαιρέσουν ορισμένα, με αποτέλεσμα να τα καταστρέψουν.

Την επόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου, ο σύλλογος καλεί μέλη και φίλους, έμπειρους και αρχάριους, μεγάλους και παιδιά, να δοκιμάσουν την εμπειρία της ορεινής πεζοπορίας σε μια εύκολη διαδρομή τριών περίπου ωρών στο δοκιμαστήριο της Νυμφαίας. Εκτός από καλή διάθεση, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός και έτσι μπορεί ο καθένας να συμμετέχει. Αναχώρηση στις 8 π.μ. από την πρώην Νομαρχία.

—O ΕΟΣ Κομοτηνής στο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης 

Το Σάββατο 17 Μαρτίου έλαβε χώρα άλλη μια επιτυχημένη συμμετοχή του ΕΟΣ Κομοτηνής στο Β’ Αγώνα του 20ου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης «Αθ. Λευκαδίτη» στον Αλμυρό Βόλου.

Ο ΕΟΣ Κομοτηνής συμμετείχε με 4 αθλητές, 2 από τους οποίους διακρίθηκαν καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην γενική κατάταξη(Α’ και Β’ αγώνα)της κατηγορίας τους. Πιο αναλυτικά, η Ελένη Εφετζή κατέλαβε την 3η θέση στις παγκορασίδες και ο Γιάννης Δερματάς την 3η θέση στην προαγωνιστική Α’ αγοριών. Ο ανταγωνισμός στις συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν υψηλός και η επίδοση των αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ο ΕΟΣ Κομοτηνής εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Polo η οποία χάρισε στους συλλόγους ένα ζευγάρι αναρριχητικά παπούτσια για κάθε αθλητή που συμμετείχε. Πάνω από όλα ο σύλλογος ευχαριστεί και συγχαίρει τους αθλητές του για τις σημαντικές επιτυχίες τους!

Σχόλια