Δημοτικός λαχανόκηπος στην Τρίπολη – Μέχρι 10 Απριλίου οι αιτήσεις

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει κάθε πολίτη που δεν έχει τη δυνατότητα να  γνωρίσει αλλά και να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή του τόπου του, ο Δήμος Τρίπολης εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής «Δημοτικού Λαχανόκηπου», όπου οι δημότες θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο.

Πρόθεση του Δήμου είναι η διάθεση (έναντι συμβολικού τιμήματος) τεμαχίων 75-100 τ.μ. το καθένα, σε μία συνολική έκταση 20.000 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή  του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης , με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του Δήμου.

Δικαίωμα θα έχουν όλοι οι δημότες του Νέου Δήμου Τρίπολης , με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση. Επίσης θα έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των δημοτών για συμμετοχή στη δραστηριότητα αυτή, ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο Νέο Δημαρχείο και στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης από 21/03/2012 έως 10/04/2012.

Η κατασκευή του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Εάν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αναμενόμενο που προσδοκά η Δημοτική Αρχή προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους ανεργους, στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους  ώστε να μην αποκλειστούν σε καμία περίπτωση από τη διαδικασία ενώ οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες δεν θα έχουν και καμία οικονομική επιβάρυνση.

econews

Σχόλια