Δηλητηριώδης υδράργυρος στο Μετρό Θεσσαλονίκης: παρέμβαση Εισαγγελίας

1
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον δηλητηριώδη υδράργυρο που βρέθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό της συμπρωτεύουσας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροήν και της κοινώς επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αρχαιολόγοι εκτιμούν πως ο υδράργυρος οφείλεται στο γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργούσαν εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας κατά τη βυζαντινή περίοδο.

Ωστόσο, οι χημικοί αντιτείνουν ότι ο υδράργυρος έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να βρεθεί αναμεμειγμένος με άλλα μέταλλα και όχι σε “ακανόνιστα σφαιρίδια” σαν να είχε μόλις απορριφθεί.

Τη διαδικασία απομάκρυνσης του υδραργύρου έχει αναλάβει η εταιρεία InterGeo.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ποσότητα του υδραργύρου είναι περίπου 300 γραμμάρια σε συμπαγή μορφή και εντοπίστηκε πριν από σχεδόν ένα μήνα σε βάθος περίπου πέντε μέτρων.

Σημειώνεται πως ο υδράργυρος είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέταλλο για τον ανθρώπινο οργανισμό και συχνά αποτελεί πηγή σοβαρής οικιακής ρύπανσης (διαβάστε στο econews).

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η διαφορά είναι οτι η επικινδυνότηταά του «αποκαλύφτηκε» στον λαο μολις τα τελευταία χρονια…

    Παλαιότερα υπήρχε τέτοια άγνοια που θυμάμαι οτι όταν έσπασε ένα θερμόμετρο υδραργύρου έπαιζα οότας παιδιίμε τα μπαλάκια του υδραργύρου που σχηματίστηκαν!!!

Comments are closed.