Πρόγραμμα «Ήλιος»: ως το 2015 οι πρώτες εξαγωγές στην Ευρώπη

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για το πρόγραμμα «Ήλιος» και τις πρώτες εξαγωγές ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία μίλησε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «WirtschaftsWoche».

Σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ως το τέλος του 2013 θα τεθεί σε δοκιμαστικά σε λειτουργία η πρώτη εγκατάσταση 300 Megawatt και πριν από το 2015 το ελληνικό ρεύμα θα φτάσει στην κεντρική Ευρώπη, διευκρινίζοντας ότι το δίκτυο επαρκεί πλήρως για την πρώτη φάση.

Για τη μεταφορά της παραγόμενης ενέργειας, ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες προτίθενται να προωθήσουν την επέκταση του δικτύου με κοινοτικούς πόρους, ενώ προανήγγειλε απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας για  σημαντικά επενδυτικά σχέδια.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την πώληση της ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι ο ήλιος παραμένει στην Ελλάδα και ότι το πρόγραμμα θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Σχόλια