Πρόγραμμα Ήλιος: ειδική «ταρίφα» για την πώληση της ενέργειας

1
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συζητήσεις με τη Γερμανία για τη δημιουργία μιας ειδικής «ταρίφας» πώλησης της ενέργειας που θα παράγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ήλιος» διεξάγει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το θέμα που κυριάρχησε στις χθεσινές συναντήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπ. Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αλλά και με στελέχη της αγοράς φωτοβολταϊκών, ήταν η σύναψη διακρατικής συμφωνίας και η θέσπιση ειδικής τιμής πώλησης στη Γερμανία της ηλιακής ενέργειας που θα παράγεται  στην Ελλάδα.

Ακόμα πάντως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία επί του θέματος.

Σημειώνεται ότι για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος «Ήλιος», η «ταρίφα» πώλησης της παραγόμενης ενέργειας θα πρέπει να κινείται κάτω από τις ελληνικές τιμές, δηλαδή τα 29,5 σέντς ανά KWh, αλλά και υψηλότερα από τις γερμανικές τιμές που έχουν υποστεί μείωση 20%-30% και από την 1η Απριλίου θα διαμορφώνονται στα 14 με 17 σεντς για μεσαία και μεγάλα έργα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή οι Γερμανοί που μειώνουν τις δικές τους ταρίφες και φαίνεται να θέλουν να περιορίσουν λίγο την διείσδυση των «ακριβών» Φ/Β , θέλουν να πληρώνουν ακριβότερα για ρεύμα «εισαγωγής» από την Ελλάδα αντί να το παράγουν μόνοι τους.

Comments are closed.