Νομαδικόν: ημερολόγιο δρόμου – Ένα βιβλίο οικολογίας και αναζήτησης

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ιστορία κάποιου που άφησε την πόλη, την καριέρα και τους αγαπημένους του, για ν’ αναζητήσει τη ζωή μέσα από ένα οδοιπορικό που περνάει από τα μονοπάτια των Ιμαλαΐων ως τις μεσαιωνικές πόλεις του Κατμαντού και από τις εξωτικές παραλίες του ινδικού νότου μέχρι τα ορεινά χωριά του Ταμίλ Νάντου, τα αγροτοχώρια του Τεράι τους δρόμους της Καλκούτα και τις ζούγκλες της Καρνάτακα αφηγείται το βιβλίο με τίτλο «Νομαδικόν» του Δημήτρη Μαμάκου.

Το βιβλίο αποτελεί το χρονικό της γνωριμίας ενός homo urbanus με την κουλτούρα του δρόμου και των ταξιδευτών, με την πνευματικότητα της Ανατολής και τη νηφάλια παρατήρηση.

Παράλληλα γίνεται μια απόπειρα αποτύπωσης των συναισθημάτων της πρώτης πορείας του ήρωα του βιβλίου, μιας διαδρομής δίχως προκαθορισμένο σκοπό, καταγραφής της διαδρομής ανάμεσα στο βίωμα του απόλυτου αδιεξόδου και στην αυτοψία του άπειρου των εναλλακτικών.

Το 50% των καθαρών εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατίθεται για την υποστήριξη των προγραμμάτων προστασίας των τροπικών δασών της οργάνωσης Rainforest Conservation Fund.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Νομαδικόν εδώ.

Σχόλια