Διαχείριση απορριμμάτων: υποσκάπτει το δημόσιο συμφέρον η ΠΟΕ-ΟΤΑ λέει το ΥΠΕΚΑ

3
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, «στην κατεύθυνση αυτή εδώ και μερικούς μήνες είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια, με τη συνεργασία των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και της Περιφέρειας Αττικής, για τη δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική».

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, την Τρίτη 13 Μαρτίου, οργανωμένες ομάδες (εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ) κατάφεραν να επιβάλουν την βίαιη αναβολή της συνεδρίασης του ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), που αφορούσε στην «υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική».

Είναι η τρίτη συνεδρίαση που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παρεμποδίζεται να πάρει αποφάσεις.

Η συνεδρίαση είχε συγκληθεί, προκειμένου να αποφασιστεί η υλοποίηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής για τα απορρίμματα, με εξειδίκευση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας (Φυλή, Α. Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα) με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ, που θα δημιουργήσει στη χώρα μας ένα σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης ενός τεράστιου προβλήματος για κάθε πολίτη της περιοχής .

«Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη της και πολύ περισσότερο στα χέρια οργανωμένων ομάδων με άδηλες επιδιώξεις» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

«Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών καταδικάζουν παρόμοιες ενέργειες που είναι καταφανώς αντίθετες στο δημόσιο συμφέρον και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση.

3 Σχόλια

  1. Τι χρήματα πάνε στο σκουπίδι! Μοίπως πάνω απο το 40% των δημοτικών τελών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μην είστε αθώοι το θέμα είναι προτίστως οικωνομικο …………………………………..όσο για το θέμα περιβαλλον και τα λοιπά «Γωωριζει κανείς ενα κλάδο της οικονομικής θεωρίας που ονομάζεται οικονομία Περιβαλλοντος «

  2. Για να δικαιολογήσης οποιαδήποτε τεχνική διαχείρησης πρέπει πρώτα τα οικονομικά περιβάλλοντος να δείξουν τα κέρδη (ωφέλια στο σύνολο)και μετά να γίνει δεκτη

  3. Αυτόν τον συνδικαλισμό δημιούργησαν τα κόμματα, ας τον λουστούν τώρα. Άφησαν ελεύθερο το θηρίο και τώρα που στράφηκε εναντίον τους φωνάζουν για βοήθεια. Λυπάμαι αλλά θα πληρώσουν ακρινά όσα έκαναν. Δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα στους πολιτικούς και κανείς δεν φαίνεται να μιλά πειστικά αν και τελευταία διάβασα πέντ” έξι πράγματα σωστά από νέα σχήματα, όπως η Δημιουργία Ξανά….

Comments are closed.