Νέο είδος βατράχου ανακαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα νέο είδος βατράχου ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην περιφέρεια Staten Island  στη Νέα Υόρκη, αν και συνήθως οι ανακαλύψεις νέων ειδών γίνονται σε απομακρυσμένες περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα.

Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι είναι σχεδόν πανομοιότυποι με άλλα είδη βατράχων, ωστόσο γενετικές αναλύσεις έδειξαν ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα νέο είδους βατράχου – λεοπάρδαλη, που πιθανότατα κάποτε ζούσε στο Μανχάταν.

Την ανακάλυψη έκανε ο δρ. Jeremy Feinberg από το πανεπιστήμιο «Rutgers University» στο Νιου Τζέρσεϊ, στο πλαίσιο της μελέτης του για τους βατράχους – λεοπαρδάλεις.

Όπως διαπίστωσε ο ερευνητής, οι βάτραχοι που εξέτασε είχαν ένα ξεχωριστό, σύντομο και επαναλαμβανόμενο κόασμα που δεν έμοιαζε με αυτό άλλων βατράχων που ζουν στην ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και σε πολιτείες κοντά στη Νέα Υόρκη.

Αναλύοντας τα στοιχεία για τους σημερινούς οικοτόπους του νέου είδους  οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάποτε οι ιδιαίτεροι αυτοί βάτραχοι ζούσαν παντού στη Νέα Υόρκη με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους στο Μπρόνξ, βόρεια του Μανχάταν.

econews

Σχόλια