Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου: «Βουτιά στην κοινωνική αλληλεγγύη»

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου παρέδωσε 521 τεμάχια 50 διαφορετικών ειδών τροφίμων σε 15 κούτες, στο Παντοπωλείο της Αγάπης της Μητρόπολης Σάμου.

Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν σε διάρκεια 3 εβδομάδων.
Το αποτέλεσμα υπερέβη όλες τις προσδοκίες αφού μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: ‘Να μπούμε όλοι στη διαδικασία να σκεφτούμε πως αυτό που έχουμε δεν είναι δεδομένο. Συμμετέχουμε στη συλλογή τροφίμων του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, έστω και με τη μικρότερη προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη’.

Η συγκέντρωση τροφίμων ήταν μεγάλο σχολείο για όλους.

«Επί το πλείστον γνωρίσαμε από πρώτο χέρι το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής, αλλά αντιμετωπίσαμε και την αδιαφορία, τη κυνικότητα ακόμα και το χλευασμό. Το ηθικό δίδαγμα που αποκομίσαμε είναι πως όσο ανάγκη έχουν συμπολίτες μας αυτά τα τρόφιμα τόσο ανάγκη έχουμε και εμείς να τα δώσουμε. Οι Κασσάνδρες στο εξωτερικό και εσωτερικό της Χώρας  ομιλούν και γράφουν για τη διάρρηξη του κοινωνικού μας ιστού. Δράσεις σαν αυτή ενδυναμώνουν τη συνοχή της κοινωνίας μας και αναδεικνύουν την υγιή πλευρά της. Πεποίθηση μας είναι πως άλλοι Σύλλογοι, από τους πολυάριθμους εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, εθελοντικούς που έχουμε στο Νησί, θα πάρουν τη σκυτάλη της υποστήριξης του Παντοπωλείου της Αγάπης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

econews

Σχόλια