Πρόγραμμα «Ήλιος»: στο Βερολίνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου, με τον Ομοσποδιακό Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, στο Βερολίνο. Στη διμερή συνάντηση θα συζητηθεί η συνεργασία των δύο χωρών σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και ειδικότερα η υλοποίηση του Προγράμματος “Ήλιος” μέσα απο την ενεργοποίηση των μηχανισμών συνεργασίας που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την προώθηση των ΑΠΕ.

Επιπλέον, ο Γιώργος Παπακωσταντίνου θα συναντηθεί με τον Σύνδεσμο των Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Στη συνάντηση ο Υπουργός θα ενημερώσει για τις εξελίξεις αναφορικά με την προώθηση του Προγράμματος “Ήλιος”, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους του τομέα των φωτοβολταϊκών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενημερωθούν για την πορεία του Προγράμματος και για τη δυνατότητα συμμετοχής τους.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. To πρόγραμμα Ήλιος προβλέπει να παραχωρηθούν τσάμπα εκτάσεις στις οποίες η Γερμανία θα εγκαταστήσει Γερμανικά φωτοβολταϊκά τα οποία θα χρεωθεί η Ελλάδα και η παραγόμενη ενέργεια θα μεταφέρεται στην Γερμανία η οποία θα αφαιρεί χρέος απο την Ελλάδα.
    Είναι ανέφικτο να μεταφερθεί ηλεκτρισμός στην άλλη άκρη της Ευρώπης μέσω εκατοντάδων χιλιομέτρων καλωδίων χωρίς σημαντικότατες απώλειες.
    Το σχέδιο Ήλιος υπάρχει μόνο για να σώσει απο τη χρεοκοπία τη βιομηχανία Γερμανικών φωτοβολταϊκών χρεώνοντας την Ελλάδα.
    Είναι ένα ακόμα σκανδαλώδες σχέδιο που προωθεί ο «προδότης» Παπακωνσταντίνου.

Comments are closed.