Φθηνά τρόφιμα: ανάρπαστες οι πατάτες σε Κηφισιά – Συνεχίζεται η δράση στο Μαρούσι

2
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανάρπαστοι έγιναν περισσότεροι από 150 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου οι οποίοι διατέθηκαν απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Δήμο Κηφισιάς. Χιλιάδες καταναλωτές σχημάτισαν ουρές από νωρίς το πρωί και παραλάμβαναν πατάτες σε χαμηλή τιμή χωρίς μεσάζοντες.

Οι παραγωγοί δεν προλάβαιναν κυριολεκτικά να τις ξεφορτώνουν από τις νταλίκες. Άλλοι έβαζαν τα σακιά στους ώμους άλλοι πάλι είχαν φέρει καρότσια για να τις μεταφέρουν στα αυτοκίνητα τους. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια που παρείχαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι βοηθούσαν κυρίως ηλικιωμένους για να μεταφέρουν τα σακιά με τις πατάτες.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, που από νωρίς το πρωί ήταν παρόν στο σημείο όπου γινόταν η διάθεση της πατάτας τόνισε σε δηλώσεις του:

«Προχωρούμε στην οργάνωση νέων δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλα προϊόντα τα οποία θα διατίθενται στον κόσμο με τιμές παραγωγού. Ο Δήμος Κηφισιάς θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους παραγωγούς της επαρχίας και της παραμεθορίου που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, να έρθουν στην πόλη μας και να τα διαθέσουν σε χαμηλή τιμή. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει δύο σκοπούς και ένα κέρδος. Ο πρώτος σκοπός είναι να διατεθούν τα αγροτικά προϊόντα σε τιμές πραγματικές και ο δεύτερος σκοπός η παράκαμψη των μεσαζόντων με κέρδος εμάς τους τελικούς καταναλωτές. Στηρίζουμε έμπρακτα το κίνημα αυτοοργάνωσης των πολιτών που προσπαθούν απεγνωσμένα να απεγκλωβιστούν από τους κερδοσκόπους και τους κάθε λογής μεσάζοντες που θησαυρίζουν σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών, ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη».

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο Δήμο Αμαρουσίου

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τη διάθεση εγχώριων προϊόντων πατάτας, ελαιολάδου και μελιού σε τιμές κόστους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Μέχρι στιγμής, από την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 οπότε ξεκίνησε η δράση έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις.

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 από 09:00 έως 13:00 στο μεγάλο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Λεωφ. Κηφισίας και Βασ. Σοφίας στο Μαρούσι, καταβάλλοντος το ακριβές αντίτιμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση παραγγελίας στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου μέχρι και την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012 (καθημερινές ημέρες: 09:00-17:00, Σαββατοκύριακο: 09:00-14:00) με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: 213 2038254, 080 και 390 κατά τις καθημερινές ημέρες, και το Σαββατοκύριακο στα τηλ. 213-2038000 και 080.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη διάθεση και άλλων αγαθών όπως αλεύρι και αμνοερίφια.

econews

2 Σχόλια

Comments are closed.