Φωτοβολταϊκά 700kWp επί στέγης από DataEnergy – Έργο υψηλών απαιτήσεων

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η DataEnergy, πρωτοπόρα εταιρεία στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία και παρέδωσε στην Εταιρεία Keep & Pick A.E., εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 700 kWp επί βιομηχανικής στέγης στο Νομό Αττικής.

Πρόκειται ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα επί βιομηχανικής στέγης στην Αττική και τέταρτο επί σειρά έργο του είδους που ολοκλήρωσε η Data Energy, με τα προηγούμενα τρία να κυμαίνονται σε όρους ισχύος από 10 KW έως 700 KW.

Για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου χρησιμοποιήθηκαν 3.042 φωτοβολταϊκά πανέλα της εταιρείας Trina Solar ισχύος 230 Watt, 38 Inverter τύπου STP 17000 TL και βάσεις αλουμινίου. O οικίσκος που περιέχει το μετασχηματιστή είναι σχεδιασμένος από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας και κατασκευάστηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί.

Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών και η διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, για την πώληση “καθαρής” ενέργειας πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011.

Από το έργο αναμένεται η ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 970.600 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση περίπου 245 νοικοκυριών.

Όσον αφορά στα περιβαλλοντικά οφέλη του έργου θα εξοικονομηθούν άνω των 1.075 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως.

Η μεγαλύτερη τεχνική πρόκληση που αντιμετώπισε η DataEnergy κατά την  κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού ήταν η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της μονάδας, η οποία λειτουργεί ως logistic center.

Χάρη στην άρτια εξειδίκευση του προσωπικού και των συνεργατών της DataEnergy  τα σημαντικά τεχνικά εμπόδια υπερκεράστηκαν και το έργο ενσωματώθηκε ομαλά τόσο στην ήδη υπάρχουσα κατασκευή όσο και στην καθημερινή δραστηριότητα της μονάδας.

Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της DataEnergy σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό βασίζονται στην εργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών με πολυετή εμπειρία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε απαιτητικά κατασκευαστικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα.

Η Data Energy εργάζεται στην ίδια κατεύθυνση με τις επιχειρήσεις που έχουν θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος κατά την παραγωγική διαδικασία και διέπονται από την αρχή της αειφορίας.

Η εταιρεία Keep&Pick A.E. ανήκει σε αυτές τις εταιρείες που επιδεικνύουν εταιρική κοινωνική ευθύνης σε όλες τις δραστηριότητές της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Dataenergy επικοινωνήστε στo τηλ. 211 6007850 και στο email info@dataenergy.gr (www.dataenergy.gr).

Σχόλια