Στο «κίνημα της πατάτας» ο Δήμος Κορδελιού – Φθηνό λάδι στην Κόρινθο

3
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγύης για τη διάθεση φθηνών αγροτικών προϊόντων προχωρά ο δήμος Κορδελιού.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, «μέσα από το Δημοτικό Δίκτυο Αλληλεγγύης που ιδρύουμε στέλνουμε  ένα μήνυμα  σε όσους εξακολουθούν να αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών αναλαμβάνοντας στο άμεσο μέλλον κι  άλλες πρωτοβουλίες και για άλλα προϊόντα. Ο Δήμος μας δεν θα εμπλακεί σε καμία οικονομική συναλλαγή μεταξύ Παραγωγών και Δημοτών. Όλες οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις λαϊκές αγορές. Δεν θέλουμε  να πλήξουμε την τοπική αγορά αλλά   την αισχροκέρδεια των μεσαζόντων, κίνηση από την οποία θα ωφεληθεί και η τοπική αγορά».

Οι πατάτες θα διατεθούν στην χαμηλότερη  τιμή των 0, 25 λεπτών  σε συσκευασίες των 20 κιλών λεπτών,  δηλαδή 5€ ο σάκος των 20 κιλών.

Οι παραγγελίες γίνονται μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kordelio-evosmos.gr  από Δευτέρα 12  έως Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου, απευθείας από τους παραγωγούς, θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 17 Μαρτίου από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ στα εξής σημεία:

Για την Δημοτική Κοινότητα Κορδελιού
Στην οδό Παπάγου μπροστά στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού.

Για την Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου
Επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με προσέλευση από την οδό Εθνικής Αντίστασης.

Ανώτατο όριο παραγγελίες θα είναι τα 60 κιλά– δηλαδή 3 σάκοι και θα ισχύει σειρά προτεραιότητας.

Για όσους δεν προλάβουν την πρώτη διανομή πατάτας θα ενημερωθούν έγκαιρα για την επόμενη διανομή. Σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα διατεθούν 25 τόνοι πατάτες.

«Κίνημα Λαδιού από τον Δήμο Κορινθίων»

Η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Κορινθίας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να διατεθεί ελαιόλαδο ελεγμένο και άριστης ποιότητας στο καταναλωτικό κοινό της Κορινθίας.

Το ελαιόλαδο θα φτάσει τυποποιημένο σε συσκευασίες των τριών λίτρων και θα διατίθεται προς πώληση στην τιμή των εννέα (9) ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Οι πολίτες που επιθυμούν να προμηθευτούν ποσότητες ελαιόλαδου θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο παραγγελίας που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου  www.korinthos.gr και να το υποβάλλουν ηλεκτρονικά στα e-mail: g.gotsi@korinthos.gr και venetiak@gmail.com ή σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο Κολιάτσου 32 Κόρινθος από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες: 07:30 – 15:00), στο γραφείο πληροφοριών στο ισόγειο του Δήμου και στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (1ος όροφος).

Η συλλογή των αιτήσεων ξεκινά την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Ε.Α.Σ. Κορινθίας αυστηρά, σύμφωνα με τα έντυπα παραγγελίας την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, μετά τις 09:00 το πρωί στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο στην Κόρινθο.

econews

3 Σχόλια

 1. ΤΟ ΛΑΔΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ?

 2. Θα ήθελα να προτείνω σε όλους όσους διάβασαν το παραπάνω άρθρο να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορούν να οργανώσουν την προσφορά και ζήτηση αγροτικών προϊόντων. Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα http://www.agro-bazaar.gr που κάποιος αγρότης μπορεί να καταχωρήσει την παραγωγή που θέλει να διαθέσει, όπως μπορεί και μια ομάδα καταναλωτών να ζητήαει προσφορά για προϊόντα. Μπορεί στις παραμέτρους ή στο κείμενο της αγγελίας να τεθούν όροι για την παράδοση σε συγκεκριμένο σημείο/τόπο και τελικά τα δύο μέρη αγοραστής-πωλητής να έρθουν σε συνεννόηση.

  Είναι σημαντικό ότι η καταχώρηση αγγελιών είναι δωρεάν και δεν υπάρχει ούτε κάποιο ποσοστό που κρατάνε οι ιστοσελίδες από τις συναλλαγές. Επίσης, υπάρχουν υπηρεσίες καταλόγου για αγρότες, συνεταιρισμούς, κ.α.

  Αν νομίζετε ότι έχει ενδιαφέρον, διαδώστε το!
  Καλή συνέχεια σε όλους,

 3. Η ιστοσελίδα http://www.agrofasma.gr/ έχει σκοπό να προβάλλει – παρουσιάσει και προωθήσει – διαφημίσει τα προϊόντα ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η γνωριμία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ προϊόντων με το καταναλωτικό κοινό.
  Στις σελίδες του site μπορείτε να έρθετε σε επαφή άμεσα με τους παραγωγόυς και τις επιχειρήσεις.
  Μέσω του ίντερνετ και της ιστοσελίδας μας θα επιτευχθεί ‘’επαφή’’ και ‘’γνωριμία’’ του καταναλωτικού κοινού με τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων.

Comments are closed.