Αστικές αναπλάσεις στη Δυτική Ελλάδα μέσω Jessica

1
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Ταμείου Jessica για έργα αστικών αναπλάσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα Jessica αφορά τους επτά μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους της Περιφέρειας (Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Πατρέων, Αιγιαλείας, Πύργου και Ήλιδας), και προβλέπει ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς. Οι διαθέσιμοι πόροι ύψους 15 εκατ. ευρώ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με μορφή δανεισμού, είτε ως ποσοστό συμμετοχής στα έργα που θα υλοποιηθούν. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν έργα ύψους, κατ’ ελάχιστον, ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στη συνολική διαχείριση του προγράμματος (Ταμείου) εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εταίρος είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Ορισμένα από τα έργα που έχουν, έως τώρα, προταθεί να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Jessica είναι η ανάπλαση του εργοστασίου «Ξυστρή» στον Πύργο, η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου» στην Πάτρα, το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας στο Μεσολόγγι, η ανάπλαση των πρώην καπναποθηκών «Παπαστράτου» και στο Αίγιο η δημιουργία Μαρίνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, παρόντων του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, υπεγράφη και η επιχειρησιακή συμφωνία για την δημιουργία του Ταμείου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την αξιοποίηση των πόρων (15 εκατομμύρια ευρώ) που έχουν δεσμευθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το ίδιο Ταμείο θα διαχειριστεί τους διατιθέμενους πόρους για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς και πόρους 10 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για Περιφέρειες του «Στόχου 1», στις οποίες περιλαμβάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ουδείς επιθυμεί αστικές αναπλάσεις σε περιορισμένες δασικές εκτάσεις, όπου κατακερματίζεται η δασοκάλυψη – αλλοιώνεται η βιοποικιλότητα – Αειφορία μέσω των πολλαπλών δομικών ξέφωτων απο τις πολλαπλές ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ογκώδεις οικοδομικές επεμβάσεις ΜΠΕΤΟΝ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………http://kyameftopedioareos.blogspot.com

Comments are closed.