Σκάνδαλο με αντιπαγωτικό αλάτι σε τρόφιμα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την υπόθεση χρήσης αντιπαγωτικού αλατιού σε τρόφιμα από τρεις -και ίσως περισσότερες- εταιρείες στην Πολωνία διερευνά το το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF-Rapid Alert System for Food and Feed) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα EurActiv οι επιθεωρητές υγείας της Πολωνίας ειδοποίησαν το RASFF το οποίο διενεργεί ελέγχους.

Έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις εναντίον των πολωνικών επιχειρήσεων από τις Αρχές της χώρας, με την κατηγορία χρήσης βιομηχανικού αλατιού αντί επιτραπέζιου στην παρασκευή τροφίμων.

Τα προϊόντα που ελέγχθηκαν περιλαμβάνουν από ψωμί και άλλα αρτοποιήματα έως σάλτσες, τουρσιά και παντζάρια.

Μέχρι στιγμής, οι αναλύσεις δεν έχουν δείξει χρήση διοξινών ή άλλων επιβλαβών χημικών ουσιών πέραν του βιομηχανικού αλατιού.

Οι κατηγορούμενοι (πέντε φυσικά πρόσωπα από τρεις εταιρείες) αρνούνται κάθε ευθύνη επικαλούμενοι αναλύσεις που, όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύουν ότι το αλάτι ήταν κατάλληλο για κατανάλωση.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί εξαγωγές των «ύποπτων» προϊόντων σε ένα διανομέα στην Ολλανδία.

econews

Σχόλια