ΟΗΕ: επιτεύχθηκε ο Αναπτυξιακός Στόχος για το πόσιμο νερό

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πέντε χρόνια νωρίτερα από την προθεσμία του 2015 επιτεύχθηκε ο στόχος για μείωση του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF, που διεξάγουν από κοινού πρόγραμμα για το νερό και τις υπηρεσίες υγείας, την περίοδο 1990 – 2010 πάνω από δυο δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε πηγές πόσιμου νερού.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από απογραφές και έρευνες σε νοικοκυριά, μέχρι το τέλος του 2010 το 89% του πληθυσμού – που σήμερα φτάνει τα 6,1 δισεκατομμύρια – είχε πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές νερού.

Αυτό σημαίνει ότι επιτεύχθηκε ο Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας για το νερό, που προβλέπει ότι μέχρι το 2015 το 88% του πληθυσμού πρέπει να έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού (783 εκατομμύρια άνθρωποι) εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πηγές νερού, ενώ το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και εγκαταστάσεις υγιεινής.

econews

Σχόλια