Φθηνές πατάτες, χωρίς μεσάζοντες, και στην Κηφισιά

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην πρωτοβουλία για διανομή σε χαμηλή τιμή, πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.

Οι πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι θα βρίσκονται στις 10 και 11 Μαρτίου 2012 από τις 08:00 το πρωί στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Κηφισιά και στις οδούς Κηφισού, Ερυμάνθου, Αγραύλης και θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές.

«Στην προσπάθεια αυτή για την προσφορά στον καταναλωτή σε τιμή παραγωγού των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος από κάθε λογής μεσάζοντες, θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ορθώνουμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης μέσα στην οικονομική κρίση, για τους καταναλωτές που το εισόδημα τους, εξανεμίζεται» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου, Μελέτη Μαυρίδη.

Η προσπάθεια αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Γ. Χιωτάκη θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.

Πρωτοβουλίες και στην Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί συντεταγμένα στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς της χώρας ,να αξιολογήσει προσεκτικά τις προσφερόμενες προϋποθέσεις ποιότητας και κόστους προϊόντος και να προσφέρει στους επιλεχθέντες με τα παραπάνω κριτήρια παραγωγούς τη δυνατότητα να διαθέσουν απευθείας – χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων κάποια γεωργικά προϊόντα στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά « Η Δημοτική Αρχή της πόλης αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά και στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά εργάζεται εντατικά για να προσφέρει λύσεις στήριξης και προστασίας του κοινωνικού ιστού της πόλης».

Περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομερής ανάλυση της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

econews

Σχόλια