Φωτοβολταϊκά: Με συστήματα ExelGroup τα πρώτα 7,4 MW της αμερικανικής SPI Solar

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα πρωτοπόρα συστήματα στήριξης της ExelGroup επέλεξε η μεγάλη αμερικανική εταιρεία φωτοβολταϊκών SPI Solar εισερχόμενη δυναμικά στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα η ExelGroup συμφώνησε με την Αμερικανική εταιρεία για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος στήριξης Exel G2 στα τρία πρώτα έργα που υλοποιεί επί ελληνικού εδάφους, συνολικής ισχύος περίπου 7,4 MW.

Τα τρία έργα των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει άμεσα θα εγκατασταθούν στην Θράκη και ειδικότερα:
• Το πρώτο στην περιοχή της Κομοτηνής, με ισχύ 1.081.920 watt
• Το δεύτερο στην περιοχή των Κήπων Έβρου, με ισχύ 1.987.200 watt
• Το τρίτο στην περιοχή της Ορεστιάδας, με ισχύ 4.397.600 watt

Ο διευθύνων σύμβουλος της ExelGroup κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, ανέφερε σχετικά: «Τα συστήματα στήριξης που παράγει η εταιρεία μας αποτελούν μια εγγυημένη και ανταγωνιστική λύση. Η επιβεβαίωση έρχεται από την αγορά και μάλιστα από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η SPI Solar που επιλέγουν τα συγκεκριμένα συστήματα για τις επενδύσεις τους.».

Η ExelGroup κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων, τόσο για εδάφη (διαμορφωμένα ή επικλινή) όσο και για οροφές (επίπεδες ή επικλινείς).

Η καθετοποιημένη παραγωγή των βάσεων στήριξης γίνεται εξ ολοκλήρου στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Κατασκευάζονται αποκλειστικά από χάλυβα υψηλής αντοχής γαλβανισμένο εν θερμώ, μέσω της πιστοποιημένης διαδικασίας παραγωγής κατά το πρότυπο ISO 9001/2008.

Έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων και πιστοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και καλύπτουν τις απαιτήσεις του Ευρωκώδικα. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία εγκατάστασης, ανταγωνιστικό κόστος και συνοδεύονται από 25 χρόνια εγγύησης.

Σχόλια