Υδατοκαλλιέργειες: χρηματοδότηση επενδύσεων

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δύο υπουργικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων στις υδατοκαλλιέργειες και στη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων, υπογράφηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας paseges.gr.

Για τον τομέα των επενδύσεων στις υδατοκαλλιέργειας προβλέπεται το ποσό των 30.000.000 ευρώ και για τη μεταποίηση και εμπορία Αλιευτικών Προϊόντων το ποσό των 22.000.000 ευρώ.

Στις υδατοκαλλιέργειες, το ελάχιστο ύψος επένδυσης έχει οριστεί στα 20.000 ευρώ και το μέγιστο στα 2.500.000 ευρώ, ενώ στη μεταποίηση και εμπορία το μέγιστο ύψος της επένδυσης έχει οριστεί στα 5.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες μπορεί να αφορούν εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων αλλά και ίδρυση νέων μονάδων σε είδη που δεν εκτρέφονται αυτήν τη στιγμή στη χώρα μας, ενώ στη μεταποίηση και εμπορία αφορούν την επεξεργασία αλιευμάτων, τη βελτίωση εγκαταστάσεων συσκευασίας και εμπορίας αλλά και ποιότητας του περιβάλλοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012.

econews

Σχόλια