Επίθεση Ιερώνυμου για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας – «Αποικία η Ελλάδα»

5
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή τη στάση του υπουργείου στο σχέδιο της Εκκλησίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.

Ο κ. Ιερώνυμος άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προστατεύει τους Γερμανούς επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν το Πρόγραμμα “Ήλιος” σε αντίθεση με την ελλαδική εκκλησία.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης με το υπουργείο Παιδείας με αντικείμενο τη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας εν μέσω οικονομικής κρίσης ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση».

Δήλωσε δε απογοητευμένος για τη στάση του ΥΠΕΚΑ απέναντι στην Εκκλησία αναφορικά με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα “Ηλιος” λέγοντας πως “δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές» και πρόσθεσε πως «η Εκκλησία στη χώρα μας, παρά τη μακρόχρονη προσφορά της στο λαό και το έθνος, αντιμετωπίζεται ως οργανισμός βήτα και γάμα κατηγορίας».

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία, αλλά και ασυνεννοησία» ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές.

5 Σχόλια

  1. α ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΝΑ ……ΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

  2. Ο ρόλος της εκκλησίας πρέπει πρωτίστως να είναι η πνευματική μας παλινόρθωση αλλά από την άλλη πλευρά, αν μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσω ΑΠΕ αυτό για μένα είναι καλοδεχούμενο. Προσωπικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτή την κυβέρνηση.

  3. Για την εύνοια που κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος στους Γερμανούς επενδυτές εις βάρος των Ελληνικών επιχειρήσεων δεν βλέπω να σας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα.Συνεχίστε να χτυπάτε το κλαδί λοιπόν, την ώρα που τριγύρω σας κόβουν το δάσος….

  4. Από τα πιο πανω σχολια εύκολα μπορει κάποιος να αντιληφθεί ότι δεν έχουμε υπόθεση σαν χώρα … ποιό το κακό να κάνει επένδυση η Εκκλησία; είναι κλύτερα για εσάς τα λεγτά να πηγαίνουν σε γερμανούς; Bravo, bravo kolonie

Comments are closed.