Η στικτή ύαινα των σπηλαίων «ξαναζεί» στο Κιλκίς

0
43

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα νέο, ιστορικής αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος απόκτημα, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς.

Πρόκειται για μιά αναπαράσταση της στικτής ύαινας των σπηλαίωνCrocuta crocuta spelaea – σε μια στιγμή της ζωής της που κουβαλάει τροφή για τα μικρά της.

Το μεγάλου μεγέθους ομοίωμα έχει τοποθετηθεί στο… φυσικό του περιβάλλον, στην παλιά φυσική είσοδο του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα, με στόχο να προκαλεί δέος και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.

Σημειώνεται επίσης ότι, αντίστοιχη ύαινα θα κοσμεί, ως ένα από τα βασικά εκθέματα την Παλαιοντολογική Έκθεση που ολοκλήρωνεται τις επόμενες ημέρες στο δημοτικό κτίριο του Λόφου.

Το εν λόγω έργο δρομολογείται με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Κιλκίς και της ομάδας της αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Ευαγγελίας Τσουκαλά.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που τελειώνει (19/2-25/2) ολοκληρώνονται οι οικοδομικές εργασίες και η διαμόρφωση του χώρου, την επίβλεψη των οποίων είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η μεταφορά των επίπλων, καθώς και η τοποθέτηση των εκθεμάτων από τους υπεύθυνους επιστήμονες.

Την κατασκευή και των δύο ομοιωμάτων της στικτής ύαινας του σπηλαίου φιλοτέχνησε ο κ. Βασίλης Μιχαηλίδης (Πάρκο Δεινοσαύρων-Σπήλαιο-Μουσείο Μαμούθ, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης), ο οποίος ευγενικά τις παραχώρησε στο Δήμο Κιλκίς.

Τα ομοιώματα αναμένεται να εμπλουτίσουν αλλά και να ενδυναμώσουν την τουριστική διαδρομή του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, που ως γνωστόν αποτελούσε και το μοναδικό άντρο υαινών στην Ελλάδα πριν χιλιάδες χρόνια.

Σχόλια