Παρ’ ολίγον τραγωδία στο μέτωπο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας, απεφεύχθη τραγωδία με θύματα δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Αγρινίου, οι οποίοι είχαν διατεταγμένη υπηρεσία πρόληψης και καταστολής λαθροϋλοτομιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος με παράνομα προϊόντα υλοτομίας, ο ιδιοκτήτης, γνωστός λαθροϋλοτόμος, αρνήθηκε να σταματήσει και κατά την καταδίωξη του οχήματος σε δρόμους του κάμπου Λεπενούς κατήλθε του οχήματος, πλησίασε το υπηρεσιακό τζιπ και απειλώντας και βρίζοντας χτύπησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο προκαλώντας μικροφθορές.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Αντώνης Κανταρτζόπουλος, ο λαθροϋλοτόμος αρνούμενος τον έλεγχο, πήρε ένα τσεκούρι και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι κάλεσαν πάραυτα την αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα σπεύδοντας στον τόπο που διαδραματιζόταν το γεγονός.

Κατά τη διάρκεια αναζήτησης των δραστών αυτοί εξαφανίστηκαν μη σταματώντας σε σήμα του περιπολικού. Η υπηρεσία προέβη σε μηνυτήριο αναφορά.

econews

Σχόλια