Ελεγκτές δόμησης: πρόσκληση ενδιαφέροντος από ΥΠΕΚΑ – Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

4
1266

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για την εφαρμογή του ν. 4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» (Α’ 249), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε την κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός κατηγοριών Ελεγκτών Δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης» (ΦΕΚ Β’ 252), στην οποία καθορίζεται η διαδικασία για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης.

Στο πλαίσιο αυτό, από 1η Μαρτίου 2012, το ΥΠΕΚΑ προσκαλεί όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια Ελεγκτή Δόμησης και να εγγραφούν στο οικείο Μητρώο, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με την παρακάτω Πρόσκληση.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι διπλωματούχοι μηχανικοί ή πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικοί, με αναγνωρισμένα τα επαγγελματικά τους προσόντα στη χώρα μας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας να διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία και να συμμετάσχουν σε εξεταστική διαδικασία, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου 2012.

Δείτε τη σχετική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

4 Σχόλια

 1. προσπαθώ να μπώ στο σύστημα για να καταθέσω αίτηση ώς ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ και δέν είναι δυνατόν.
  θα ήθελα μία ενημέρωση επι του θέματος
  Ευχαριστώ

 2. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜΤΕΕ 23981.
  ΕΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ 1976.
  ΕΜΠΕΙΡΙΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.

 3. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

 4. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Δόμησης (ΕΥΕΔ): eyed@prv.ypeka.gr

  Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων ή για θέματα που αφορούν τη διαδικασία των εξετάσεων, αποστείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση elegktesdomisis@central.tee.gr

Comments are closed.