Φωτοβολταϊκά: «ενοικίαση» εκτάσεων από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκτάσεις ικανές να «φιλοξενήσουν» ηλιακές εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 5,5 GW, μπορεί να «νοικιάσει» το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ) για την πραγματοποίηση επενδύσεων ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, κατά την ομιλία του χθες σε εκδήλωση για την  «Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας», ο διευθύνων σύμβουλός του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος, ανέφερε ότι «το Ταμείο εκτός από τον τομέα του τουρισμού, έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει και εκτάσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για την εγκατάσταση 5.500 MW φωτοβολταϊκών και ηλιακών εγκαταστάσεων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Δημόσιο θα τις παραχωρήσει σε επενδυτές έναντι ενοικίου.

Προφανώς, οι εκτάσεις αυτές των 5,5 GW, απευθύνονται σε μεγάλους επενδυτές για έργα που θα επιδιώξουν να ενταχθούν στη διαδικασία του Fast Track, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά την ομιλία του ο κ. Μητρόπουλος δεν επεκτάθηκε στο καθεστώς διάθεσης των εκτάσεων αυτών, το τίμημα που θα ζητηθεί, ποιες ταρίφες θα ισχύσουν.

Αναφερόμενος πάντως στο πρόγραμμα «Ήλιος», τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά αγροτεμάχια για το project.

Σχόλια