Έγκριση και άδεια δόμησης: τα νέα έγγραφα και δικαιολογητικά βάσει του νέου νόμου

1
121

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (4030/2011), με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των οικοδομικών έργων, απλοποιούνται και επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες.

Σε εκτέλεση του παραπάνω νόμου δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ Β’ 251) η κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σηφουνάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιαννίτση που αφορά στη «Διαδικασία έντυπης υποβολής για Έγκριση Δόμησης και Άδεια Δόμησης».

Το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καθώς και τα νέα έντυπα για την Έγκριση Δόμησης και για την Άδεια Δόμησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα στο πεδίο:

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ / Ενημέρωση Υπηρεσιών Δόμησης.

Στο συγκεκριμένο πεδίο θα αναρτώνται εγκύκλιοι, οδηγίες, διευκρινίσεις, ενημερώσεις ή και έγγραφα γενικότερου ενδιαφέροντος που εκδίδονται από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλες οι Υπηρεσίες Δόμησης και γενικότερα οι Υπηρεσίες με αρμοδιότητες εφαρμογής πολεοδομικού, οικοδομικού και κτιριοδομικού κανονισμού και συναφών αντικειμένων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ο τρόπος πληρωμής θα αλλάξει η τα λεφτά από τα δάνεια θα τα παίρνει ο ιδιοκτήτης και με την τακτική των τραπεζών θα κλίνουν τα λεφτά για να περνούν τους τόκους και θα πληρώνουν τους εργολάβους με 5μήνη και 6μήνη επιταγή. Πως θα πλήρωση ο εργολάβος κάθε εβδομάδα το προσωπικό του και κάθε τέλος του μηνός τις υποχρεώσεις του προς το δημόσιο; Μήπως ήρθε η ώρα να μπει και εδώ μια σειρά; π.χ για να εγκριθεί ένα δάνειο ο ιδιοκτήτης να κάνει φάκελο προσφορών όλων των εργασιών, να κατατεθεί στην τράπεζα και να παίρνει μονό την βεβαίωση της εγκρίσεις, και τα λεφτά μετά το τέλος των εργασιών να κατατεθεί σε λογαριασμό του εργολάβου μετά την κατάθεση των τιμολογίων. Έτσι δεν θα υπάρχει φοροδιαφυγή και ψευτοεργολαβη χωρίς αδεία. και σε παρά πολλούς άλλους τομείς……………..

Comments are closed.