ΧΥΤΑ Γραμματικού: αίτηση ανάκλησης αδειών και καταγγελία στην ΕΕ

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αίτηση προς την κεντρική Διοίκηση για ανάκληση των αδειών που έχουν χορηγηθεί για την κατασκευή και τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού, θα καταθέσει ο Δήμος Μαραθώνα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί, θα ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης, ο Δήμος θα  υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την παραπομπή του ζητήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Μαρθώνα είναι πεπεισμένος ότι μετά την πρόσφατη (Ιανουάριος 2012) έκθεση ελέγχου που συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος για τον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού, το ζήτημα της νομιμότητας της συγκεκριμένης χωροθέτησης τίθεται σε νέα βάση.

Με την έκθεση αυτή επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρεμάτων στην έκταση και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά την εκτίμηση της σεισμικότητας της περιοχής.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Μαραθώνα πρωτοστατεί με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και της υγείας των κατοίκων του Γραμματικού».

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκκρεμεί σειρά ενδίκων μέσων που έχει ασκήσει ο Δήμος για το ζήτημα αυτό.

«Ο Δήμος καλεί τους δημότες του σε αγωνιστική συσπείρωση και σε συντονισμένες ενέργειες, με την οργανωτική ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Χρυσίνα, ώστε να αποφευχθεί το οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή και να διασωθεί το περιβαλλοντικό κεφάλαιο αυτής για τις επόμενες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση.

econews

Σχόλια