«Πράσινες προτάσεις για αγροτική επιχειρηματικότητα» – Εκδήλωση στην Ελασσόνα

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή στην Ελασσόνα οι εργασίες της εκδήλωσης των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας, με συμμετοχή μελών, τοπικών φορέων και εκπροσώπων του Δήμου Ελασσόνας.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Πράσινες προτάσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα».

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων κ . Κοντούλη Ιωάννα αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια Αγροτική Πολιτική, με μετρήσιμους στόχους, χρονοδιαγράμματα, αξιολόγηση και ιχνηλασιμότητα ευθυνών στην καθυστέρηση υλοποίησης των επενδύσεων, αλλά και για ένα σταθερό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αγροτική επιχειρηματικότητα.

«Σήμερα οι ευθύνες του κράτους στην υλοποίηση του Προγράμματος των Νέων γεωργών και των Σχεδίων Βελτίωσης συνδέονται με καθυστερήσεις και πολύ γραφειοκρατία.

Προσδοκούμε η εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ να μην έχει τα προβλήματα του παρελθόντος στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και να στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες των τριών τύπων γεωργίας της χώρας μας, ορεινή, πεδινή και νησιώτικη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με την εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων με συντονιστή της συζήτησης τον Κούτσικο Κώστα, που διερωτήθηκε σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να υπάρχουν στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο της κρίσης, όταν οι αγρότες δεν έχουν καμία πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και σε εγγυήσεις.

Διευκρινίστηκε ότι το όραμα των Οικολόγων Πράσινων για την ανάπτυξη δεν εκφράζεται με την μεγέθυνση ενός τομέα, αλλά με την παράλληλη ανάπτυξη όλων των τομέων μιας οικονομίας.

Στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς τόνισε η κ. Κοντούλη, τους Συνεταιρισμούς Νέας Γενιάς, τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τους βιοκαλλιεργητές που αλλάζουν τα αρνητικά στερεότυπα για την αγροτική επιχειρηματικότητα.

Οι ΟΤΑ οφείλουν να επαναπροσδιορίσουν με νέους όρους την απασχόληση στην ύπαιθρο ανέφερε στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ Γιώργος Πασχόπουλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ολύμπου – Κισσάβου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη στήριξης του έργου, προκειμένου να μεταβιβάζει περιβαλλοντικές αξίες στους πολίτες του αύριο.

econews

Σχόλια