Φωτοβολταϊκά στις στάσεις του Δήμου Λαγκαδά

1
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις παλιές στάσεις αναμονής επιβατών με σύγχρονες στάσεις που φωτίζονται με φωτοβολταϊκά αντικατέστησε ο Δήμος Λαγκαδά.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Λαγκαδά πρωτοπόρος και υπό το πνεύμα εκσυγχρονισμού και νέων δράσεων στο θέμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Δημοτών και ύστερα από την αντικατάσταση του στόλου των Αστικών λεωφορείων στη γραμμή 83 με νέα λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας, προχωρά και στη σταδιακή αντικατάσταση των στάσεων αναμονής επιβατών.

Οι νέες  καλαίσθητες στάσεις εντυπωσιάζουν με το σύγχρονο προφίλ και την μέριμνα του κατασκευαστή για την εναρμόνισή τους με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αφού είναι αυτόφωτες με τη βοήθεια συστήματος φωτοβολταϊκών και συσσωρευτών, ώστε να μένουν φωτισμένες χωρίς την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας όλη τη νύχτα».

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι νέες στάσεις σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλες τις παλιές ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο, σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μόνο που τα κάθετα διαφημιστικά πάνελ είναι παράνομα όταν κοιτάνε προς τη μεριά του εισερχόμενου ρεύματος κυκλοφορίας από την πλευρά που είναι τοποθετημένη η στάση. Επίσης σε πολλούς δήμους αυτά τα πάνελ στις στάσεις κλείνουν εντελώς το πεζοδρόμιο όχι μόνο για τα αναπηρικά καροτσάκια και τις μητέρες με παιδικό καρότσι, αλλά και για τους λοιπούς πεζούς.

Comments are closed.