Νέο Μνημόνιο: υπερψηφίστηκε από τη Βουλή – 199 βουλευτές είπαν "ναι"- 74 όχι (upd)

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με 199 ψήφους  «υπέρ» πέρασε από τη Βουλή το Νέο Μνημόνιο. Εβδομήντα τέσσερις ψήφισαν όχι και πέντε παρών.

Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και 5 «παρών». Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους «ναι», 74 «όχι» και 3 «παρών». Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 «ναι», 74 «όχι», 5 «παρών». Το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 «ναι», 74 «όχι» και 2 «παρών».

Το νομοσχέδιο προβλέπει  την έγκριση του PSI, για το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων,  την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό κύριο Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Διαρροές και διαγραφές

Στα δύο μεγάλα κόμματα καταγράφηκαν 43 «περίπου διαρροές», βουλευτές που ψήφισαν «όχι» επί της αρχής στο νέο μνημόνιο ή απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Ειδικότερα, οι διαρροές οδήγησαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός Κ.Ο. και άλλους 21 εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές: κ.κ. Σπύρος Κουβέλης, “Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστο Κατσούρα, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μαντατζή Τσετίν, Ηλίας θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφης. Προς διαγραφή ήταν και ο Αργύρης Λαφαζάνης αλλά παραιτήθηκε αυτοβούλως από βουλευτής.

Διαρροές σημειώθηκαν και στη ΝΔ, καθώς 21 βουλευτές του κόμματος καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία και  διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οι βουλευτές της ΝΔ που διεγράφησαν είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Από το κόμμα του ΛΑΟΣ, διεγράφησαν οι κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

—Εκτεταμένα επεισόδια

Σε πεδίο μάχης μετετράπη το Κέντρο της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής, μετά το συλλαλητήριο κατά των μέτρων. Δεκάδες καταστήματα, τράπεζες και κτήρια έγιναν παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης κουκουλοφόρων.

Καταγράφηκαν πάνω από 45 πυρκαγιές σε κτήρια και καταστήματα, μεταξύ των οποίων οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha Bank στην οδό Πεζμαζόγλου, τραπεζικά καταστήματα στις οδού Αιόλου και Αθηνάς, αλλά και άλλα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι Αρχές συνέλαβαν 67 άτομα για τα επεισόδια, ενώ προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.  Πάνω από 50 πολίτες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίστηκαν 68 αστυνομικοί.

Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα έκαναν λόγο για παρακρατικά κέντρα πίσω από τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως η εκδήλωση τόσων πυρκαγιών ταυτόχρονα «δεν ήταν τυχαία» υπονοώντας την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου.

Κολοσσιαία ζημιά χαρακτήρισε, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έκανε λόγο για τρομακτική και θλιβερή εικόνα, εκφράζοντας φόβους ότι τα περισσότερα μαγαζιά ίσως να μην ανοίξουν ξανά.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ!….

  Κυριοι,-ες,

  Το τελευταίο καιρό στην διακυβέρνηση των χωρών, παρατηρούμε ένα σύστημα αυταρχισμού, δικτατορικό, ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό στις χώρες. Ενώ όλοι ισχυρίζονται ότι είναι δημοκρατικοι και το θεσμό της δημοκρατίας τον σέβονται, όπως και τους κωδικούς ότι υπερασπίζουν, αλλά στην πράξη μόνο αυτό δεν κάνουν.

  Το μεγάλο όπλο που είχε το σύστημα της δύσης απέναντι στα ανατολικά συστήματα, στην ουσία έχει χαθεί. Η Ανατολή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πιά! Ένα σύστημα που στην ουσία έχει φαληρίσει. Η Δύση, ανέκαθεν είχε αυτά τα προβλήματα, γι’ αυτό οι επαναστάσεις έγιναν και αποτέλεσμα είχαν την ανάπτυξη, την αρμονία, τον εκσυγχρονισμό, την κοινωνική πρόνοια, την αναγέννηση, την ανασυσταση των πόρον, … κ.α., με λίγα λόγια την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Αλλά σήμερα μ’ αυτό το σύστημα, όπως το κατάντησαν είναι δυνατόν να γίνουν κάτι τέτοια;

  Σήμερα μέσα στο δημοκρατικό σύστημα τι είναι ο βουλευτής; Ποια είναι τα καθήκοντα του; Τι σημαίνει να είναι ανεξάρτητος και τι σημαίνει να είναι του κόμματος; Πώς το βλέπει τον βουλευτή αυτός που το ψήφισε και τον εμπιστεύτηκε; Πως πρέπει να είναι ένας βουλευτής απέναντι στην κοινωνία που τον ανέδειξε-εμπιστεύτηκε και μή; Σήμερα πώς είναι οι βουλευτές, … κ.α..

  Τα καθήκοντα ενός βουλευτού μέσα σε ένα δημοκρατικό σύστημα δεν είναι να είναι πρόβατο, όπως και σκυλί του αφεντικού του. Ο βουλευτής δεν εκλέγεται απο το κόμμα, αλλά απο το λαό. Με λίγα λόγια είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Σήμερα, είναι έτσι ή ισχύει αυτό;

  Επίσης, όσοι επιλέγονται για την θέση του βουλευτή, τι ξέρουν και τι ικανότητες έχουν; Ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να γίνει βουλευτής ή γιατί να θέλει να γίνει βουλευτής; Απο την στιγμή που δεχτεί την πρόταση αυτή, δεν δέχεται και την αλλοίωση της ελεύθερης σκέψης; Απο την άλλη πλεύρα, αφού εκλεγεί δεν θα σκεφτεί πρώτα το συμφέρον του και όχι για τον άλλον; Ο βουλευτής, πρέπει να είναι υπηρέτης και εξυπηρέτης του λαού. Ένας που θα ήθελε και είχε υπηρέτες, πως είναι δυνατόν να εργαστεί για το λαό ή για τον άλλον; Η φύση εχει δικούς της κανόνες και εδώ υπάρχει αντίθεση.

  Απο την άλλη πλευρά, εάν δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι ένας επιστήμονας, εξειδικευμένος σε μία ειδικότητα και είναι και αγνοούμενος. Μπορούμε να το επιλέξουμε για βουλευτή; Φυσικά και μπορούμε; Αλλά ένας επιστήμονας, μπορει να γίνει θεληματατζής και υπηρέτης του λαού; Στα καλά καθούμενα γιατί να επιλέξει την διαφορετικότητα και να γίνει αυτό, που στο επαγγελμά του δεν του γκρινιαζανε, δεν το βρίζανε…. κλπ. Εάν γινόταν βουλευτής και του δινόταν η ευκαιρία σ’ αυτο που ήταν εξειδικευμένος πριν πολιτικοποιηθει ακόμα, δεν θα μπορούσε να πετύχει, αυτό που πέτυχε ως επιστήμονας. Αλλά αυτόν τον επιστήμονα, εάν ήταν σύμβουλος ή εάν του αναθέσεις ένα έργο στην ειδικότητα του, είμαι σίγουρος ότι θα είναι το τέλειο έργο του.

  Στην σημερινή εποχή οι βουλευτές με ποια κριτήρια επιλέγονται από τα κόμματα; Στην σημερινή εποχή τα κόμματα επιλέγουν ονομάτα, που δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αλλά ούτε με την κοινή γνώμη. Όπως και τα άτομα που μπαίνουν μέσα στα κόμματα δεν έχουν ιδέα απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες μας. Παρόλο που έχουν όλοι την άνεση και τα μέσα να κάνουν έργα, αλλά είναι απόντες. Διότι δεν γνωρίζουν οι ανθρωποι αυτοι, ούτε απο που πρέπει να ξεκινήσουν; Απο την άλλη πλευρά, λές και είναι άνθρωποι που προέρχονται απο άλλο κόσμο και άλλο πλάνητη. Σ’ αυτό συμβάλλει και το ανταγωνιστικό σύστημα. Όμως, εάν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, να είστε σίγουροι οτι θα είχαν προσφέρει έργο στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην τοπική τους οικία.

  Στις σημερινές πολιτικές κοινωνίες, τα πολιτικά στελέχη επιλέγονται και εκλέγονται απο τα γύρω στελέχη, παρόλο που υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά επιλέγουν αυτη τη μέθοδο. Γιατί; Είναι πολύ απλό το θέμα, γιατί υπάρχει γκετοποιήση στην πολιτική και δεύτερον ο φόβος μην χάσουν την εξουσία. Τρίτον δεν θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε άλλα μέλη να ενσωματωθούν στο πολιτικό ιστό. Είναι σωστό αυτό;

  Συστήματα που δεν ανανεώνονται απο μέσα και με το χρόνο, ειναι λογικό μέσα στο χρόνο να χάνονται. Ο Σουλτανος Μαχμούντ ήταν τρέλος και έπρεπε να είναι στο τρελοκομείο, αλλά επειδή ήταν διάδοχος και το συστύμα ήταν αυτό, διαδέχτηκε το θρόνο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ας σημειωθεί οτι η λέξη «Οθωμανός» σημαίνει διοίκηση και όχι Οσμάν κλπ.. Όπως το διαβάσαμε και διαβάσατε. Το σημερινό σύστημα που ζούμε, δεν διαφέρει καθόλου απο το σύστημα της διοίκησης του Μαχμουντ. Διότι, όσοι είναι βουλευτές ή είχαν μια καρέκλα κάπου με άλφα-βήτα τρόπο έφεραν τους δικούς τους ανίκανους στην διακυβέρνηση του τόπου μας. Απο την άλλη πλευρά, να συμπληρώνουν αυτούς τους ανίκανους απο μαριονέτες ονόματα, επειδή έχουν μεγάλη δημοτικότητα στην κοινωνια και προκειμένου να κοροιδέψουν τον κόσμο για να τους ψηφίσουν είναι άλλο πρόβλημα.

  Γι’ αυτό στο σημερινό σύστημα θα ακούμε για γραμμές του κόμματος, το οποίο αυτές οι γραμμές είναι ανύπαρκτες. Διότι οι γραμμές των κομμάτων στις σημερινές διακυρβερνήσεις των χωρών, είναι γραμμές εξωγήινες και γι’ αυτο οτι λένε οι τοπική κυβερνώντες μας, καταντά να είναι ψέμα και ξευτελίζονται απο πάνω, αλλά τη λέξη «πέτσα» την έχουν ξεχάσει στο λεξηλόγιο τους. Με λίγα λόγια άλλοι αποφασήζουν για εμάς και χωρίς εμάς. Τουλάχιστον, οι πρόεδροι των κομμάτων να ήταν παρών όταν αποφάσηζαν για εμάς, αλλά ούτε αυτό υπάρχει …. Απο την αλλη πλευρά, οταν αποφασήζουν οι πρόεδροι την διαγραφή των στελεχών απο τη μάντρα τους αισθάνονται οτι κάτι κάνουν. Το μόνο σίγουρο που είναι, οτι τίποτα δεν κάνουν. Όμως, με το τρόπο τους αυτό μας επιβάλλουν να πληρώνουμε κηφήνες ως λαός και απο ανύπαρκτα έσοδα, όπως μας κατάντησαν. Διότι όταν είσαι μέσα στο σύστημα δεν μπορούσες να προσφέρεις και θα προσφέρεις όταν είσαι εκτός του συστήματος; Να το δώ και να μην το πιστέψω.

  Τώρα αφού είναι έτσι το θέμα, είμαι σίγουρος ότι θα μου πείτε: «γιατί ψηφίζουμε λοιπόν;» και έχετε δίκιο σ’ αυτό. Ψηφίζουμε για να νομιμοποιούμε το έγκλημα που γίνεται ή θα γίνει και να είμαστε συνένοχοι. Μία δημοκρατία εξωγήινη και πέραν απο το αντλαντικό, μας κυβερνάει με όλο το μεγαλείο της. Διότι, εάν ήταν στις Βρυξέλες κάτι θα άκουγαν και θα ήξεραν οι κύριοι.
  Όμως, ο βουλευτής κατά άλλα είναι εκλεγμένος απο το λαό προκειμένου να τους εκπροσωπησει, να τα μεταφέρει τα προβλήματα της οικίας του στο εθνικό συμβούλιο και να γίνουν εργασίες για την επίλυσει των κοινωνικών προβλημάτων, με απότερο σκοπό την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ευημερία του λαού.

  Ας μη ξεχνάμε, ο βουλευτής έχει το πληρεξούσιο αντιπροσώπου απο αυτούς που το εκλέξανε για τη θέση αυτή. Σύμφωνα με την θέση του, έχει το δικαίωμα να ελέγχει τις αδικίες και τις παρανομίες μέσα στο κόμμα πρώτα που ανήκει, να επιβλέπει το πειθαρχικό σύστημα, ακόμα και στις αποφάσεις που θα πάρει το κόμμα του εάν είναι μέσα στο ειδικό σκοπό του φορέα και για το καλό του τόπου!…

  Επίσης, ο βουλευτής σαν πρώτο στόχο πρέπει να είναι η δημοκρατία, διότι αυτη του δίνει το άσυλο, τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ζωή και τις ελευθερίες της Δημοκρατίας, ειναι για το σύνολο και όχι γι’ αυτούς που το ψήφισαν μόνο. Πρέπει ο όρκος του να είναι αυτός, ώστε να εκπροσωπεί το λαό με αξιοπρέπεια και μέσα στη νόμιμη διαδικασία η επιτυχία του θα ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του.

  Ο βουλευτής, έχοντας επίγνωση της κοινοβουλευτικής συνόδου και πρέπει να είναι γνώστης των νόμων, όπως και τα καθήκοντα του. Δεν πρέπει να είναι τηλεθεατής ή να επιρεάζεται απο τα ΜΜΕ. Σ’ αυτά που δεν πιστέυει και εάν η συνειδιση του δεν του το επιτρέπει, επιδη το θέλουν οι αλλοι δεν πρέπει να είναι οργανό τους. Διότι, αυτός στο μόνο άτομο που μπορεί να λογοδοτήσει είναι ο ψηφοφόρος του και είναι υπόλογος σ’ αυτόν.

  Στην σημερινή εποχή που ζούμε είναι έτσι κύριοι; Το βουλευτή που το εκλέγουμε εμείς, μόνο την δικιά μας την φωνή δεν ακούει και έχουμε μείνει με την επιθυμία μας…. Απο την άλλη πλευρά, τον εκπρόσωπο του λαού σε μία τέτοια δημοκρατία που ζούμε, τον κατάντησαν να είναι ένα πρόβατο του μαντρί ή ένα σκυλί που έχει το αφεντικό του.

  Φιλικά,

  Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, «Η ΦΙΛΟΤΗΤΑ»
  m.imam61@yahoo.gr

Comments are closed.