Αλτσχάιμερ: ελπίδες θεραπείας δίνει αντικαρκινικό φάρμακο

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την τελευταία εβδομάδα η επιστήμη κέρδισε μια σημαντική μάχη στον πόλεμο κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Επιστήμονες του Case Western University ανακοίνωσαν πως ένα αντικαρκινικό φάρμακο συμβάλλει στον περιορισμό του β-αμυλοειδούς που συγκεντρώνεται στους εγκεφάλους όσων νοσούν από Αλτσχάιμερ, καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού”.

Η ανακοίνωση των ευρημάτων της έρευνας συμπίπτει χρονικά με τις προτάσεις του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για αύξηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την έρευνα καταπολέμησης του Αλτσχάιμερ κατά 130 εκατ. δολάρια την επόμενη διετία.

Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, η ερευνητική ομάδα του Case Western University υπό τον Δρ Γκάρυ Λάντρεθ, ανακάλυψε πως η ουσία βεξαροτένη που χορηγείται σε καρκινοπαθείς με λεμφώματα των Τ-κυττάρων καθαρίζει τον οργανισμό από το β-αμυλοειδές, την πρωτεΐνη που προκαλεί το Αλτσχάιμερ, διαλύοντας τις πλάκες που αυτή δημιουργεί στον εγκέφαλο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Science.

Οι επιστήμονες θεωρούν τα ευρήματα της έρευνας ενθαρρυντικά, ενώ το γεγονός ότι η βεξαροτένη αποτελεί μια εγκεκριμένη και ευρέως διαδεδομένη ουσία μπορεί να επιταχύνει τη διενέργεια δοκιμών του φαρμάκου σε ανθρώπους.

econews

Σχόλια