Φωτοβολταϊκά: σε εξαγωγές το 95% της ετήσιας παραγωγής της HelioSphera

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Το 2011 ήταν μια χρονιά σημαντικών πωλήσεων για την HelioSphera, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως. Πέρα από τα αμιγώς επιχειρηματικά οφέλη, το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν τα φωτοβολταϊκά της να τροφοδοτούν με καθαρή ενέργεια το ηλεκτρικό δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο.
Οι εξαγωγές της HelioSphera το 2011 κάλυψαν το 95% της συνολικής παραγωγής, ενώ περίπου το 5% των πωλήσεων, αφορούσαν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, μόνο στην περιοχή της Τοσκάνης, υλοποιήθηκαν σε στέγες έργα συνολικής ισχύος πάνω από 3MW, ενώ έργα ισχύος επί πλέον 8MW υλοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Έντονη ήταν επίσης η παρουσία της εταιρείας στη Σλοβακία και την Ιαπωνία. Στην Ελλάδα αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν αξιοσημείωτα έργα, όπως στην Κρήτη των (320 KW) και στη Βοιωτία (100KW)και στην Πελοπόννησο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στην περιοχή Trestina της Ιταλίας, τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλης κλίμακας έργο, με τη χρήση 7.998 φωτοβολταϊκών πάνελ, τύπου HS-125Wp. Στη βιομηχανική στέγη της εταιρίας Merla srl, η ιταλική εταιρία Poly-Energy ολοκλήρωσε την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά πάνελ thin-film της HelioSphera. Πρόκειται για μια εγκατάσταση συνολικής ισχύος 1ΜW.

Η HelioSphera έχει ως στόχο την παραγωγή νέων προϊόντων αλλά και την εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων πάνελ και των λύσεων όσον αφορά στα συστήματα στήριξης.

Στην Ελλάδα, η εταιρία στοχεύει σε επέκταση της με έργα στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ για το εξωτερικό σχεδιάζει σημαντική επέκταση στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήδη, όπως η Ιταλία και η Γερμανία, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην Ασία, με κύριο άξονα την Ιαπωνία, αλλά και τις ΗΠΑ.

Μια ακόμη παράμετρος στην οποία δίνεται έμφαση είναι η ενδυνάμωση του service προς τους πελάτες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει μια ομάδα από μηχανικούς οι οποίοι υποστηρίζουν τον εγκαταστάτη κατά την διάρκεια της υλοποίησης του έργου, αλλά και μετά από αυτό. Παράλληλα, παρέχουν και υποστήριξη στον επενδυτή, σε όλη την διάρκεια της επένδυση του, ώστε η εγκατάσταση να παράγει τη μέγιστη ενέργεια.

Αξίζει να υπενθυμισθεί ότι, η εταιρεία, όσον αναφορά στη διασφάλιση της ποιότητας, διαθέτει τις πιο επικαιροποιημένες πιστοποιήσεις: ISO 9001:2008, TÜV Rheinland, MCS (Microgenerators Certification Scheme). Το τελευταίο επίτευγμά της στο πλαίσιο αυτό είναι η πιστοποίηση UL (Underwriters Laboratories certification) που επιτρέπει στην HelioSphera να διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά.

Σχόλια