Μηνυτήρια αναφορά για τις πλημμύρες στην Αιγιάλεια

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην Αιγιάλεια.

«Οι εκτεταμένες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων αλλά και στις δημόσιες υποδομές μας υποχρεώνουν να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση. Καταθέσαμε σήμερα μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου στην οποία περιγράφουμε τις ζημιές, τα πιθανά αδικήματα και ζητάμε τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετά την κατάθεση της αναφοράς.

Στην αναφορά και αφού περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση σημειώνεται: «Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουν θιγεί ιδιοκτησίες και δημόσιες υποδομές (κατοικίες, καταστήματα,  υποδομές, δίκτυα νερού, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π.) ενώ επίσης  εμφανίστηκε καθίζηση – κατολίσθηση σε τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού που διασχίζει τον οικισμό. Έχουν δηλαδή διαπιστωθεί σημαντικές  ζημιές οι οποίες και έχουν αρχίσει να καταγράφονται από τα αρμόδια κλιμάκια».

«Κατόπιν όλων αυτών διαπράχθηκαν τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παρακώλυσης συγκοινωνιών,  πρόκλησης πλημμύρας, παράβαση των κανόνων της οικοδομικής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση διατάξεων για την πρόληψη πλημμυρών, τα οποία προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα».

Τη μηνυτήρια αναφορά συνοδεύουν οι εκθέσεις αυτοψίας των Τεχνικών Υπηρεσιών και επίσης σημειώνεται ότι κατά την κατάθεσή της παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στ. Θεοδωρακόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στάθης Σταθακόπουλος, Νία Στούμπου και Νίκος Τσάνης.

econews

Σχόλια