Φωτοβολταϊκά: προδιαγραφή «Made in Europe» για τα προϊόντα της ExelGroup

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα κρυσταλλικής τεχνολογίας φωτοβολταϊκά πλαίσια (ESP Series60) της ελληνικής εταιρείας ExelGroup, πιστοποιήθηκαν ότι πληρούν τις προδιαγραφές για το κριτήριο “Made in Europe”, και είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ιταλίας (GSE).

Σύμφωνα με το ιταλικό νομοσχέδιο «Conto Energia IV«, προβλέπεται πρόσθετη ταρίφα (feed-in tariff) ύψους 10% για τα κατασκευασμένα φ/β πλαίσια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του νομοσχεδίου αποτελεί η επιλογή τουλάχιστον του 60% του κόστους εξοπλισμού των φωτοβολταϊκών έργων από χώρες προέλευσης της Ευρώπης.

Η ExelGroup είναι σε θέση να παράγει και να διαθέτει στην εγχώρια και διεθνή αγορά ευρωπαϊκών προδιαγραφών φωτοβολταϊκά πλαίσια σε ανταγωνιστική τιμή. Προκειμένου να επιτύχει την επίσημη αναγνώριση, η ExelGroup υποβλήθηκε σε αυστηρούς ελέγχους τόσο για τις διαδικασίες που ακολουθεί όσο και τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της, από την ολλανδική εταιρεία πιστοποίησης KIWA.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, ανέφερε σχετικά: «Με το πιστοποιητικό “Made in Europe” η ExelGroup προσπαθεί να διασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της και να ανταπεξέλθει δυναμικά στον ανταγωνισμό από προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας που εισρέουν στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Με τις πιστοποιήσεις που λαμβάνει η εταιρεία μας και σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, στην ExelGroup προσπαθούμε να παρέχουμε στον καταναλωτή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σχέσης ποιότητας – τιμής».

Σχόλια