Ανταρκτική: Ρώσοι έφτασαν στην υπόγεια Λίμνη Βοστόκ – Ο Χίτλερ και η βάση των Ναζί

0
57

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη λίμνη Βοστόκ που κρύβεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής κατάφεραν να προσεγγίσουν Ρώσοι επιστήμονες, μετά από 20ετή προσπάθεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης της χώρας.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία ανεξερεύνητα μέρη του πλανήτη, καθώς η λίμνη Βοστόκ κρύβεται κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, έχει επιφάνεια 15.690 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εκτιμάται ότι παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο πλανήτη εδώ και τουλάχιστον 15 εκατομμύρια χρόνια (διαβάστε περισσότερα για τη λίμνη Βοστόκ στο econews).

Πέρυσι, οι Ρώσοι επιστήμονες είχαν αποτύχει στην προσπάθεια τους να τρυπήσουν τον πάγο και να φτάσουν στη λίμνη, ενώ περιβαλλοντικές οργανώσεις εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η ανθρώπινη παρέμβαση στο “παρθένο” οικοσύστημα.

Οι Ρώσοι ερευνητές εκτιμούν ότι η λίμνη κρύβει άγνωστες μέχρι σήμερα μορφές ζωής οι οποίες μπορούν και επιβιώνουν σε συνθήκες πλήρους σκότους.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το επιβλέπον Ρωσικό Ινστιτούτο Ερευνών στην Αρκτική και την Ανταρκτική σχετικά με τα ευρήματα και την πορεία της ρωσικής αποστολής στη Λίμνη Βοστόκ.

—Η λίμνη Βοστόκ και ο Χίτλερ

Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης αναπαράγουν τον “μύθο” σύμφωνα με τον οποίο η λίμνη Βοστόκ είχε αποτελέσει μυστική βάση των Ναζί κατά τη δεκαετία του 1930.

Τα σενάρια δεν τελειώνουν εδώ καθώς φημολογείται πως γερμανικά υποβρύχια μετέφεραν στη λίμνη Βοστόκ τις σορούς του Αδόλφου Χίτλερ και της ερωμένης του Εύα Μπράουν για να τους κλωνοποιήσουν κατόπιν της ήττας της Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

econews

Σχόλια