Φωτοβολταϊκά: απόδοση 33,9% ανακοίνωσαν Siemens-Semprius

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Siemens και η Semprius, συνεργάτης της στον τομέα των φωτοβολταϊκών, υποστηρίζουν πως ανέπτυξαν ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με απόδοση 33,9%.

Ειδικότερα, η Semprius ανακοίνωσε πως κατασκεύασε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα υψηλής συγκέντρωσης, το οποίο “‘προσδένει’ την ηλιακή ακτινοβολία με τη χρήση ενσωματωμένων κατόπτρων σε μικρά φωτοβολταϊκά κύτταρα”.

Ανάλογα με την τοποθεσία και το επίπεδο της ηλιακής ακτινοβολίας, τα εν λόγω φωτοβολταϊκά επιτυγχάνουν απόδοση ενέργειας ανά τετραγωνικό μέτρο διπλάσια από τα κοινά συστήματα πολυκρυσταλλικής σιλικόνης”, λέει η Siemens.

Το φωτοβολταϊκό αναπτύχθηκε σε συνεργασια με το Ισπανικό Ινστιτούτο Συγκεντρωτικών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Την απόδοση πιστοποίησε το Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται πως η Siemens απέκτησε μερίδιο 16,1% στην εταιρεία Semprius τον Ιούνιο του 2011 και πρόκειται για την πρώτη είσοδο της γερμανικής εταιρείας στα φωτοβολταϊκά ως στρατηγικός επενδυτής.

Η αμερικανική Semprius, με έδρα τη Βόρειο Καρολίνα, κατασκευάζει φωτοβολταϊκά κύτταρα γαλλίου-αρσενιδίου.

Η Siemens υποστηρίζει πως η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων συγκέντρωσης της ηλιακής ενέργειας, παρότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, θα φτάσει τα 6 γιγαβάτ ως το 2020.

econews

Σχόλια