Μέσα Μεταφοράς: απεργίες και στάσεις εργασίας την Τρίτη 7/2 – Πώς θα κινηθούν

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπίσει την Τρίτη το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔY.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στα Μέσα Μεταφοράς:

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι συρμοί τους θα μείνουν στα αμαξοστάσια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

– Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη την ημέρα, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

– Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϋ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σχόλια