Εξοικονόμηση νερού: μήνυμα μέσα από ζωγραφιές στέλνουν οι μαθητές

1
80

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μήνυμα για την εξοικονόμηση νερού έστειλαν 670 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων σχολείων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ζωγραφικής και αφίσας που διοργάνωσε ο δήμος με θέμα το νερό και απέδειξαν πόσο συνειδητοποιημένα είναι στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες, ο δήμος βράβευσε τους μαθητές για την προσπάθειά τους.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 363 μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων των  δημοτικών σχολείων της περιοχής και 311 μαθητές γυμνασίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και ζωγραφίζοντας, έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα για τη σημασία του πόσιμου νερού στη σημερινή εποχή.

Οι δύο διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο «Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», μια καμπάνια που διοργάνωσε κατά το σχολικό έτος 2011-12 η Δημοτική Επιχείρηση και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το νερό.

Παρών στην εκδήλωση ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη χαρακτήρισε τα παιδιά ως το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι κάθε κοινωνίας.

«Μας δίνετε ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, σε μια εποχή που το έχουμε ανάγκη. Αυτό φαίνεται από τις δημιουργίες σας που δείχνουν ότι έχετε αντιληφθεί το πόσο πολύτιμη είναι σήμερα η κάθε σταγόνα του νερού», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στη ΔΕΥΑ για τη διοργάνωση και στα 9 σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Με πρόταση του τα βραβευμένα ζωγραφικά έργα θα αποτελούν το εξώφυλλο του επόμενου δημοτικού περιοδικού που εκδίδει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στους εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι.

Πρόκειται για το 1ο και 2ο δημοτικό Ασβεστοχωρίου, το Δημοτικό σχολείο Εξοχής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Φιλύρου και το δημοτικό Χορτιάτη, καθώς και τα γυμνάσια Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου και Χορτιάτη.

Επίσης απονεμήθηκαν  διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, με ζωγραφιές που έφεραν σε δύσκολη θέση την Επιτροπή για το ποια τελικά θα επιλέξει! Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι καλύτερες δημιουργίες.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.