ΕΟΣ Κομοτηνής: ανάβαση στον Καλόγερο – Έπονται Αγελαδοκορυφή και Περιστέρι

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αψηφά το κρύο ο ορειβατικός σύλλογος Κομοτηνής και συνεχίζει τις χειμερινές αναβάσεις του στις χιονισμένες κορυφές της ροδόπης και όχι μόνο.

Την περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 18 ορειβάτες του συλλόγου εξοπλίστηκαν με το χειμερινό τους εξοπλισμό και ήρθαν αντιμέτωποι με το παγερό κρύο ανεβαίνοντας στην κορυφή Καλόγερος του νομού μας σε υψόμετρο 915 μέτρα.

Το στοιβαγμένο στους ορεινούς χωματόδρομους χιόνι εμπόδισε την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο φυλάκιο του Μαχαίρα, από όπου επρόκειτο να γίνει η εκκίνηση της ανάβασης και έτσι η ομάδα προσέγγισε την κορυφή από τα Σύμβολα, αυξάνοντας αρκετά το βαθμό δυσκολίας της πορείας, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.

Η εξοικείωση, ωστόσο, των ορειβατών με το χιόνι και τον αέρα τους επέτρεψε να απολαύσουν την πανοραμική θέα που προσφέρει η κορυφή του Καλόγερου στην νότια οροσειρά.

Την επόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η ορειβατική παρέα που θα προκύψει από την πρωινή συνάντηση θα κατευθυνθεί στην Αγελαδοκορυφή σε υψόμετρο 1.180 μέτρα. Πρόκειται για μια χαμηλού βαθμού δυσκολίας ανάβαση, λόγω του χιονιού όμως απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός βουνού και σχετική ορειβατική εμπειρία.

Η διάρκεια της πορείας είναι 4-5 ώρες και οι υπεύθυνοι για σχετικές πληροφορίες είναι οι Κώστας Σαραντάκος(6946077688)και Τσακήρ Φικρέτ (6945344364).

Στο μεταξύ, ο σύλλογος ετομάζει εξόρμηση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Περιστέρι (Λάκμος) σε υψόμετρο 2.294 μέτρα. Η ανάβαση προβλέπεται να διαρκέσει 9 ώρες. Θα γίνουν 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στο Μέτσοβο και το κόστος της εξόρμησης είναι 45€ το άτομο με πρωινό.

Απαραίτητος κρίνεται ο εξοπλισμός χειμερινού βουνού, συμπεριλαμβανομένων κραμπόν και πιολέ και η εμπειρία στη χρήση αυτού. Η ανάβαση θα γίνει από το Ανθοχώρι Ιωαννίνων, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι 8 Φεβρουαρίου και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προκαταβολή 20€.

Υπεύθυνοι: Κώστας Σαχαρίδης (6944517300)
Αντώνης Μιχαλόπουλος (6947804894)

Σχόλια