ΑΕΚ: ανοίγει το δρόμο για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια το ΥΠΕΚΑ

4
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

“Πράσινο” στην κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια άναψε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε αποδεκτή τη σχετική τροπολογία που κατέθεσαν 82 βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Βούρο.

Με την τροπολογία αυτή δίνεται η άδεια στην ΑΕΚ να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις (εντευκτήρια, αίθουσες εξυπηρέτησης των μέσων ενημέρωσης, χώροι εστίασης, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κ.ά.) και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ.), χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

Την τροπολογία υπογράφουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και των «Ελεύθερων Πολιτών», ενώ αντιτάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η τροπολογία αναφέρει τα εξής:

Στο Ο.Τ 295 του ρυμοτομικού σχεδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος για τις ανάγκες του αθλητικού σωματείου με τίτλο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ), επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων, σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ χώροι ΜΜΕ, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κλπ) καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ), άνευ εφαρμογής των περιορισμών του άρθρου 3, παραγρ. 2 της Αποφ 3046/304/13-1-89 του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59/δ/3-2-89), όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09″.

4 Σχόλια

  1. Αυτο αυτομάτος δεν σημαίνει οτι μερός του άλσους της Ν.Φιλαδελφειας θα χρησιμοποιηθει θα την υλοποιηση του σχεδίου . Επειδη διαμένω κοντα κ θυμάμε το παλίο σταδιο , τωρα που εκτος απο το σταδιο θα κατασκευασουν και πολλα άλλα οπως (καφέ, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας κτλ) αυτο σημαινει οτι θα κοπουν πολλα δεντρα , και ολα αυτα προς οφελως μερικων ανθρωπων …

  2. Η πρόταση

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητεί να εγκριθεί η ανέγερση ενός γηπέδου 28.000 θέσεων με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, χωρίς κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

    Μόνο που η ΠΑΕ ζητεί τη «μετακίνηση» του γηπέδου προς την πλευρά του Περισσού: κατά 25 μέτρα προς την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και 50 μέτρα προς την οδό Φωκών. Αυτό προϋποθέτει ότι το γήπεδο θα «μπει» στο άλσος κατά 8.170 τ.μ. και 8.160 τ.μ. αντίστοιχα, ήτοι 16.330 τ.μ., των οποίων η ΑΕΚ ζητεί την παραχώρηση κατά χρήση. Ως αντάλλαγμα προσφέρει την αντίστοιχη γη που θα απελευθερωθεί από τη μετακίνηση του γηπέδου, την οποία υπόσχεται ότι θα δεντροφυτεύσει.

    Υπενθυμίζεται ότι το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας ανήκει στη διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Αττικής και έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Comments are closed.