Οι πρώτες φωτογραφίες απομονωμένης φυλής ιθαγενών

1
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Φωτογραφίες των ιθαγενών Mashco-Piro, που ζουν κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μανού στο νοτιοανατολικό Περού, δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Οι γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και η αύξηση της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή αναγκάζουν τους αυτόχθονες στην αναζήτηση νέων περιοχών, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν ήρεμα, απομονωμένοι από τους ξένους.

«Οι ιθαγενείς βρίσκονται σε διαμάχη με τους ξένους που έρχονται στα εδάφη των προγόνων τους» τόνισε η Rebecca Spooner, μέλος της οργάνωσης «Survival International», που έδωσε τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Για παράδειγμα, τα μέλη της φυλής Mashco-Piro ρίχνουν βέλη στους τουρίστες που περιηγούνται στην περιοχή με βαρκούλες, ενώ πρόσφατα έριξαν ένα προειδοποιητικό βέλος, (χωρίς αιχμή) σε έναν δασοφύλακα.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τα βίαια ξεσπάσματα στον φόβο των ιθαγενών να έρθουν σε επαφή και να αναπτύξουν δεσμούς με τους ξένους.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νομίζω πως η ερμηνεία της συμπεριφοράς των ιθαγενων από τους επιστήμονες ειναι κομμένη και ραμμένη στις αναγκές των πολυεθνικών. Έτσι τοποθετούμε το προβλημα στη συμπεριφορά των ιθαγενων – οι οιποί είναι τροχοπέδη στην «αειφόρο ανάπτυξη»- και όχι στο ότι παραβιαζουμε τον προσωπικο τους χώρο !!!

Comments are closed.