Υδρογονάνθρακες: στην Πάτρα την Παρασκευή ο Μανιάτης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Οργάνωση και προοπτική των ερευνών για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων», θα παραστεί μεθαύριο, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Γιάννης Μανιάτης θα κάνει λεπτομερή καταγραφή των πρόσφατων διαδικασιών που δρομολόγησε το ΥΠΕΚΑ, ενώ θα αναλύσει το επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, αλλά και με αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Στη δημόσια συνεδρίαση έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι Βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των τοπικών Φορέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί στις 12 το μεσημέρι, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Porto Rio». Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ θα μεταβεί στον Πύργο, όπου σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νομαρχίας θα συζητήσει με Βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ηλείας, το ζήτημα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων στο Κατάκολο.

econews

Σχόλια