Φωτοβολταϊκά: η Kirchner Solar επενδύει στην Ελλάδα

0
51

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H Kirchner Solar Group εξακολουθεί να επεκτείνεται στο διεθνή χώρο, καθώς ο όμιλος ίδρυσε την θυγατρική του εταιρία Kirchner Solar Hellas στην Αθήνα.

Η νεοσύστατη εταιρία θα δραστηριοποιηθεί στον ελλαδικό χώρο αναπτύσσοντας και υλοποιώντας εξειδικευμένες λύσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Σε πρώτη φάση η έναρξη δραστηριοτήτων πραγματοποιείται την 1η Φεβρουαρίου με τέσσερις συνεργάτες. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές αγορές στην Ευρώπη στον τομέα των φωτοβολταϊκών με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Η Kirchner Solar Group επεκτείνει με την ίδρυση της ελληνικής αντιπροσωπείας τη διεθνή δραστηριότητα του ομίλου. Εξαιτίας της αναπτυσσόμενης αγοράς στην Ελλάδα, η εταιρία ευελπιστεί σε πρόσθετα κέρδη. Μέχρι το τέλος του 2010 υλοποιήθηκαν 200 MWp στην Ελλάδα, ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έφτασαν τα 600 MWp.

“Με την αντιπροσωπεία μας στην Αθήνα, θέλουμε να γίνουμε ενεργός παίκτης σε μια ελκυστική αγορά, ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εγχώρια κέρδη”, τονίζει ο Lars Kirchner, ιδρυτικό στέλεχος και Διαχειριστής της Kirchner Solar Group.

“Ήδη το 50% του κύκλου εργασιών του ομίλου μας, πραγματοποιείται εκτός Γερμανίας και στόχος μας είναι η αύξηση του μεριδίου αυτού, συνεχίζοντας παράλληλα την επιτυχημένη μας παρουσία στη γερμανική αγορά.Έως τώρα, ο όμιλος δραστηριοποιείται με  διεθνείς αντιπροσωπείες στη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ουγκάντα και την Ακτή Ελεφαντοστού” π[ρεο

Ο γερμανικός κλάδος των φωτοβολταϊκών ενισχύει αυτήν την στιγμή την δραστηριότητά του στην Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα αυξημένα επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας.

Έως το 2020 θα μπορούσαν να εγκατασταθούν εώς 10.000 MWp στον Ελλαδικό χώρο. Η  Kirchner Solar Hellas θα συμβάλλει ώστε η KirchnerSolar Group να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Η ελληνική θυγατρική θα συνεργαστεί στενά με τη γερμανική μητρική εταιρία, που έχει την έδρα της στο Hessen. Με δύο Διαχειριστές, τον Volkmar Schoenenberg και τον Στυλιανό Πετραντωνάκη, η εταιρία θα δραστηριοποιηθεί δυναμικά στη δύσκολη αγορά με μεγάλη τεχνογνωσία. Ο Volkmar Schoenenberg θα εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του ως Γενικός Διευθυντής Διεθνών Πωλήσεων της Kirchner Solar Group με έδρα το Heinebach της Γερμανίας και ο Στυλιανός Πετραντωνάκης θα διευθύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Schoenenberg αναφέρει σχετικά με τις αυξημένες του αρμοδιότητες: “Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία με την καινούρια ελληνική ομάδα συνεργατών και τον ειδικό στα φωτοβολταϊκά Στυλιανό Πετραντωνάκη, ο οποίος συνεργαζόταν έως πρότινος με την εταιρία φωτοβολταϊκών έργων PAIRAN, και αναλαμβάνει τη θέση του Διαχειριστή της Kirchner Solar Hellas.

Επιπλέον δείχνουμε τις ικανότητές μας σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας την μακροχρόνια εμπειρία μας σε ένα ευρύ φάσμα φωτοβολταϊκών προϊόντων και υπηρεσιών.

Μαζί θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων για την ελληνική αγορά.Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών με τη μητρική εταιρία στη Γερμανία”.

Σχόλια