Ειδικό Τέλος Ακινήτων-ΔΕΗ: κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν

2
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων κινδυνεύουν όσοι δεν καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ότι αν δεν καταβληθεί το Τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το ειδικό τέλος ακινήτων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Εκεί, βεβαιώνεται η οφειλή και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξη της, ακόμα και με αναγκαστικά μέτρα όπως η κατάσχεση.

Επίσης, η τροπολογία ρυθμίζει θέματα διχογνωμίας εφόρου και φορολογουμένου, στο βαθμό που ο φορολογούμενος ζητεί εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων λόγω προβλημάτων υγείας ή οικονομικής κατάστασης και ο έφορος απορρίπτει το αίτημα.

Οι φορολογούμενοι που ζητούν εξαίρεση από το “χαράτσι” μπορούν μέσα σε δύο μήνες από την κοινοποίηση της απόφασης του προϊσταμένου της Εφορίας, να ασκήσουν ένσταση στο υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και δύο υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Τέλος, στην ίδια τροπολογία ορίζεται απαλλαγή του 17% της συνολικής επιφάνειας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, εφόσον εκμεταλλεύονται περισσότερα από επτά δωμάτια .

2 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 50-100 € ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ

Comments are closed.